Wednesday, November 27, 2013

Warkah Untuk Penjual Beg Sekolah 2014

Pembuat beg sekolah ni  pada pendapat ai mcm tak buat kajiselidik dulu la sebelum jual beg.. meh la baca suggestion ai nih!


Kreteria2 beg sekolah yg dicari untuk budak2 milinium ialah :-
                 
1).  Yg utama sekali - jahitan tali belakang kena kuat, jgn sekadar jahit2 halus gitu je - anak2 bwk buku byk skrg ni...bukan mcm kita2 dulu.   Mcm last year, kita belikan diorang  beg... tak sampai pun 2 bulan dah terputus tali.

2).  Ada tempat letak botol air di poket kiri kanan.. dan poket tu biarlah besar, jgn cenonet.

3). Ada ruang utk selipar (diorang ni kena bwk selipar hari2 utk tujuan berwudhuk.. pihak sekolah dah tetapkan mcm tu).




Setelah seharian turun naik shopping complex itu ari dan entah berapa puluh beg dah kitorang belek2  ..... baru kita jumpa satu kedai kat Pavillion...... (ah tak ingat la tingkat berapa, tingkat 2 la kot...) yg memenuhi kreteria itu..


yg kanan tu utk Shashal, kiri utk Qistina...  



Ai rasa ada cara lain utk menjadikan beg2 sekolah diorang ni lebih tahan lama, beli yg jenis beroda,  tapi masalahnnya kelas diorang ni bertangga (tingkat 3 lagi!) tentulah tak praktikal pulak kan?.  Tu yg mau tak mau kita belikan je backpack.

















8 comments:

  1. Dah mula misi cari barang barang sekolah
    untuk anak ye. Payah jga mencari kalau macam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Begitulah nampaknya Cikgu... :)
      Mmg agak payah nak cari yg sesuai dgn kreteria (tak juga kami ni cerewet) tapi belajar dari kesilapan..

      Delete
  2. Ye la MM..setiap hari kena bawak buku banyak punya la berat..haritu saya test bawak beg diorang, mak oiiii berat betul..heran diorang larat lak bawak...cepat MM shoping barang sekolah yek...saya belum lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja TERshopping awal ZZ... kebetulan jenjalan KL.
      Baju2 sekolah belum beli pun lagi.

      Delete
  3. kena cari haversack kalo camtu..anak koi yg baru nak naik pra sekolah ni sibukk nak kan beg skul Ben 10...regenya masyaallah! beli yg abang...adik yg belum sekolah pun nak jugak. botak la bapak deme...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhh itu tandanya anak2 Nafisa tahu yg emak ayah diorang tgh byk duit.. so, apa lagi??. Belikan je Nafisa.... kekeke..

      Delete
  4. beli beg harga seratus lebih ngan harga 50 pun lebih kurang sama jer kualiti, tak sampai setengah tahun memang tali dah putus or tetas jahitan. So standard Mummy harga beg sekolah anak dalam RM50 jer sebab tau 4-5 bulan lepas tu kena beli yang lain... tahun depan 3 sekolah rendah sorang tadika. Yang tadika registration fee dll pun dekat 2K dah macam orang nak masuk kolej jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah Mummy...
      Last year pun anak bujang saya 3 kali tukar beg, 2 putus (yg rega murah), tukar pulak dgn ayah diorang punya (rega mahal) pun putus jugak... hahaha.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...