Tuesday, November 5, 2013

Makan Rambutan Kat Tepi Pintu

Entah apa2 tajuk...  haha..
Salam Maal Hijrah buat yg beragama Islam.. dan selamat bercuti kpd yg bercuti...
Hari ni nak tulis ciput2 je.... sbb gambar2 dah menopoli ruang.. 



Sekali lagi nak buat entry "versi2 kg"...   





Sempat menikmati rambutan (pemberian jiran MIL) masa balik rumah MIL itu ari....


Indah panorama desa...    pohon nyiur melambai2..



Banyak lagi panorama2 cantik masa kita menikmati udara segar kat "kg2 orang" itu ari.... tapi sayangnya, sibuk sgt makan rojak petis dlm keta, ditambah  dgn apam balik inti pulut itam yg lazat berdetum tu, mmg tak sempat la nak pegang camera. Korang pernah makan?.  Selalu beli basi, kali ni sedap giler you alls!  Dgn lapisan kelapa parutnya yg fresh, inti pulut hitamnya yg meleleh2.. makan panas2 dan dilatari hujan.... menambahkan lagi kelazatan apam balik tersebut.   Terbayang2 pulak..  nyum2.



Tak puas menatap gambar pemandangan  yg disnap sendiri...... "curik" pulak gambo Minah Saleh teman FB ni ....sbb lawolah gambo ni!. 





*Semua di atas adalah kisah itu ari, kisah hari ni pulak seisi rumah kebosanan sbb tenet problem..   angkara itu,  Qistina sibuk menggubah bunga, pastu boleh pulak diajak adik dia Shashal join sekali....:D.   Dpt la secoet dia gubah, tu agaknya yg dia tros demam tu mlm ni... sian anak Mama..  (inshaa Allah, esok la kita upload hasil2 kreativiti diorang berdua ni... Ain tak minat menggubah sejak dah remaja ni).



  




5 comments:

  1. Selamat tahun baru sam.. ai, jarang buat entry nampaknya.. bisnes tahun ni makin baik ? Apa apa pun mesti duk tgh gembira tu.. entry pun bahagia je bila baca...

    Pelangi...dah lama tak tengok sendiri..
    Rambutan pulak...adoi terliurnya tengok tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Selamat Tahun Baru Aisy.....
      *Bisnes I?. Aamin..... mudah2an "bisnes I yg sekadar sesuka dan hobi" ni....taun ni bertambah baik...


      Delete
  2. ya allah sedapnya tgk rambutan tuuuu....
    Salam Maal Hijrah MM

    ReplyDelete
  3. http://norfaezah-zakaria.blogspot.com/

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...