Wednesday, November 6, 2013

Masih ingat tak lagi saat2 mendapat result SPM???

Selamat menjalani exam SPM buat adik2 cumil di luar sana...
moga doa ini dapat membantu kalian.


Kak Mirror ni pandai je suggest kat org, tapi bila diri sendiri yg
terpaksa berada dlm dewan peperiksaan (mcm itu ari)...  hanya sempat 
baca selawat dgn baca penerang hati je... sbb fikiran dah 
tak keruan.  :D




Pikir2...
Itu semua hanya exam donia je kan?.
Gubra2 pulak kita..
Padahal kita semua ni pun setiap hari  menjalani "exam"..
dan resultnya akan kita dpt di hari pembalasan nanti..
sesiapa yg dpt buku catatan amal dari tangan kanan...
pasti ceria mengalah keceriaan kita masa dpt result SPM 
dulu2... (eh!. ceria ke aku  masa tu??.  kekeke... korang 
masa tu ceria tak?).





... dan yg sebaliknya  (mendpt buku catatan amal dari tgn kiri) 
pasti menyesal tak berkesudahan.... mengalah menyesalnya
org yg bercinta monyet sakan hingga  tak sempat baca buku sebelum periksa..
Nauzubillahiminzalik!!


Itu la...
kdg kesian  pada insan2  malang yg menongkat langit
hanya kerana kekayaan...
padahal segalanya itu adalah ujian!
Sejuta malang lagi kalau tak nak solat...  T ___ T







4 comments:

  1. Moga semua anak-adik dipermudahkan dlm exam yg bermula hari ini... Iman tak boleh diwarisi tapi sebagai ibu-bapa adalah tanggungjawab mendidik anak menjadi 'manusia' yg seimbang dunia dan akhirat..

    ReplyDelete
  2. Laling Sam,

    Happy New Year ;-)

    ps: baru ambik nafas nak berwalking.. sat lagi kita singah minum kopi O ngan ubi rebus yea

    ReplyDelete
  3. Haa...saya ni ada penyakit lupa benda lama kot, puas fikir apa keadaan masa spm 1998 tak ingatlah pula.. tapi pastinya ketaq lutut..siapa tak takut kan..exm besar tu..penentu masa depan kita.. dah tua ni geli hati tgk gelagat ank murid takut bila nak mula exm.. haaa...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...