Monday, December 16, 2013

First time makan sebab tu upload?

"Orang yg paling bahagia bukanlah org yg memiliki kesemuanya...
tetapi... orang yg sentiasa bersyukur dgn apa yg diterima 
dan sentiasa BERUSAHA untuk menjadikan yg dtg
dlm hidupnya adalah yg TERBAIK..."


Ya......  Makcik setuju.
Krup krap!!!.  Krup krap...  Nyum nyum........


Bentuk mcm kuih drum......... tapi ranggup!.   Hai Sabahan!!!.   Dah lama ai nak tanya, apa nama kuih ni?.    Sedap bah!!.     Memang wajar utk dikomercialkan. 

*Ole2 my SIL yg bercuti di Sabah itu ari.    Thanks SILku....


Ya, ini mmg first time makan kuih tu.......... sbb tu upload.  Tapi gambar bwh ni dah bertime2 makan, tapi menggedix jugak  nak upload... sbb cantik!



Pagi tadi dikejutkan dgn satu bungkusan plastik atas meja makan.  Rupa2nya coklat  dan telur pengantin.   Tanya IRP, dia kata dari kawan dia yg kawin lagi.. What??.   Hmmmmmmmmmmmmm......(sila la jgn percaya sgt ye, IRP mmg suka bergurau).


Lama tak buat "bunga carnation" dari tisu mcm ni.... cantik kan?



Close up sikit!!



Ok.... I dah "simpan" bunga telur tu kat situ.


T.kasih kpd pemberi..   Malam ni kami makan dgn roti + mayonese.



Ok lah......... itu je nak tulis.   Thanks baca.

10 comments:

  1. Apa ke nama kuih tu? teman bukan sabahan :p

    ReplyDelete
  2. MM, kuih cincin namanya, sebab dulu boss Linda orang Sabah, 2 minggu sekali dia balik Sabah tengok family dia, mesti dia bawakkan kami kuih cincin tu...sedapp jugak kan..hehehehe..rindu pada exboss tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooooooooooooo I see......... you're so genius!!.
      Tq Linda :)

      Delete
  3. sy suka gambar2 yang kak sam snap...ada seni...pakai camera ribu riban ke ni?

    ReplyDelete
  4. Cubalah kalau dgr berita kawan kahwin lagi tu
    ucap Alhamdulillah, ramai lagi wanita yg terselamat

    ReplyDelete
  5. Hmmm........... aku sebenarnya tak percaya langsung sbb IRP mmg selalu sgt bergurau.

    ReplyDelete
  6. As salam Sam,

    Kangen bangat sama kamu..hihihi...

    Kuih tu klu xsilao namanye kuih cincin.. byk jual kat pasar di KK... bunga tisu tu classsic banget deh...tu zaman kanak2 ribena bunga tu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam........... miss u too Marya!.
      Yes, ai pun baru tau yg kuih tu kuih Cincin, Linda blogger yg ckp.
      Betul3.... ai pun kenal dgn bunga tu masa zmn kanak2 ribena lg.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...