Friday, December 6, 2013

"Sam... laki aku asyik cakap nak kawin...nak kawin...".

"Terkesan la aku Sam... Dah 3 kali tau dia sebut benda tu..." 


Relax Makcik.... Makcik relax...
lelaki kalau nak kawin, takde mananya dia nak sebut2 depan bini...
dia akan senyap2 kawin.... 



Percayalah Makcik..
Ai rasa...mungkin hubby kau tu hanya bergurau jelah..

dan.... gurauan berulang spt itu juga pada 
firasat ai... sbg satu langkah

untuk "menakut2kan" bini..
supaya bini akan jaga dia dgn lebih baik lagi..
supaya lebih rajin gosokkan baju dia tiap hari..
supaya masak lebih sedap..


Dah...
tak usah la nak bersedih2 sgt...
kang...  baik2 muka gebu, jadi kerepot plak...








8 comments:

  1. kalau dah 3 kali tu, rasanya bukan gurauan semata2, terlebih yakin.. byk2 bersabar..

    urmmmmmmm itu le kaum adam, xreti nak komen daa..

    ReplyDelete
  2. Semoga pasangan ni dapat perbaiki hubungan dan selesaikan masalah yang ada. Paling takut dengar macam ni.. semoga taklah jadi.. bukan hal laki isteri je, anak2 yg terlibat tu paling terasa kesannya

    ReplyDelete
  3. Saya pun rasa suaminya tu bergurau...kalau ada hati nak kawen mesti dah lama dia kawen kan...he he...tapi tak dapat bayangkan kalau husben kita yang cakap camtu...ampunnnnnnn..

    ReplyDelete
  4. kadang2 susah nak tahu
    apa yang beneer atau yang tipu ..

    tipah.. butang baju melayu aku mana tipah.. ;-)

    sam.. miss u la..lama tak dtg singgah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Miss u too Hjh Yong!!!.

      *Kalau org dah lama kawin mcm kita2 ni, melalui body language atau intonasi suara our spouse tentu dpt bezakan sama ada mereka benar2 memaksudkan atau sekadar gurauan.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...