Sunday, January 26, 2014

Terlupa pun hari ni hari Ahad..

Assalamualaikum...... hai, makan apa arini?.


Menu kami hari ni ialah.....



Nasi goreng cina yg tak berapa mengancam sgt!.  


                        


Caru bakar yg bukanlah kegemaran ai sgt tapi masak la jugak sbb byk permintaan kat rumah ni.



Semalam Qistina, minta ai buatkan macaroon.. 
tapi.. mood membaking dah ke laut la skg ni.. so, ai adunkan dia "chewy cheese resepi syok sendiri" je utk dia gentel2 (itu yg dia nak sebenarnya, dah anak dara la katakan...11 thn).   

Kalau ikut resepi yg tgh hot masakini, you all buat ala2 pegedil guna kentang lenyek + daging kan?.  Itu kita dah buat 3 hari lepas.... Semalam pulak kita buat ala2 crust pizza je..gentel2 bulat, masukkan inti cheese.. goreng!.   Sedap jugak tau!.   




Sedap dimakan ketika panas sahaja.   Pepagi buta dah gorengkan utk bebudak bwk gi sekolah.  Tu ler, sebab bebudak sekolah hari ni, sampai terlupa hari ni hari Ahad.



6 comments:

  1. ikan bakar tu sedap nampaknya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah....mmg sedap pulak Ann mkn time "musim sejuk" mcm ni. :)

      Delete
  2. crust pizza tu macam sedap jer...inti dia cheese apa yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak sedap sebenarnya guna cheddar + mozarella (mcm kita buat pizza biasa tu) tp saya guna yg slice2 jenama Kraft tu je Bunda.

      Delete
  3. Lma2 nti biasalh..kn
    sedapnya semua menu2 tu..plus rajin..menjadilh semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, practise make perfect. InshaaAllah... moga Qistina rajin2 la mengasah bakatnya. Aamiin.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...