Tuesday, April 15, 2014

Buat Duit Dengan Blog

Buat duit dengan blog?    Meh dengar video ni.  Mantap dan berinformasi. Teruja mendengarnya bila Sdr Mohd Zulfadli kata, blogspot lebih mendapat tempat dalam carian google (selalunya lah) berbanding wordpress??.  Oh iyer ke??.   

Bagaimanapun pengguna2 wordpress jgn ler marah.. in my personal opinion (yg hanya manusia biasa lagi cetek keilmuan dlm bidang ini), itu semua bergantung kepada cara mana seseorang itu pandai membuat kiraan patah perkataan dlm setiap entry2 yg ditulis supaya lebih mesra dalam memikat hati "carian enjin".  Cara penyampaian TAJUK juga memainkan peranan utama.  Barulah traffic datang mencurah-curah dan anda berjaya membuat duit dengan blog.

*Wah!.   Berkata seolah2 aku ni expert ilmu kiraan SEO plak...  oh tidak.. itu hanya sekadar tip yg pernah aku terbaca tapi tak pernah pun aku praktikkan.


Mendalami ilmu SEO sebenarnya sesuatu yg digalakkan untuk menjayakan misi dan "ilusi "anda dlm dunia blogging yg bagi aku penuh misteri ini... hahaha.. ya, mmg SEO masih menjadi satu misteri bagiku hingga kini sbb kdg2 tulis sebarang2, yg itu la yg hit dan dicari orang, yg aku tulis bagai nak rak berjela... suam2 kuku pulak.. tak ke misteri tu namanya??. Bagaimanapun, andai anda dpt merungkai misteri SEARCH ENGINE OPTIMIZATION (SEO), anda bagaikan tikus jatuh ke beras.. 


*Tonik Mencegah Uban Dan Corell.

6 comments:

  1. hehe...kita ni menulis kdg takde arah tuju, tak mcm org nak bisnes...tu yg tah apa2 kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya menulis secara rojak pun tak salah K.Zana sbb apa yg penting ialah pencarian search engine tu sampai atau tak dgn barang2 yg kita jual. Itu yg lebih penting sebenarnya.

      Delete
  2. mekaseh info.. kalau bende suka2 boleh dapat manfaat seperti buat duit..ape salah nye kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benar tu Aty. So proud of you sbb byk melaksanakan bisnes dlm blog. Moga terus berjaya.

      Delete
  3. Replies
    1. Ya... kena rajin update. Especially utk blogger2 baru.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...