Saturday, April 26, 2014

Resepi Murtabak Magee

Hidup adalah pilihan... 
dan aku memilih untuk BAHAGIA!!.   Yeszza!!.   Alhamdulillah.   Mari ke dapur untuk menambahkan lagi keceriaan itu  dengan memasak hidangan yg tak memenatkan, especially utk  anda yg ingin bermalas2an  di hujung minggu, MURTABAK MAGEE adalah jawapannya... kerana budak2 tadika pun mampu membuatnya  Dik Non... :P. (Comei merajuk bila aku guna ayat begini.."budak tadika pun boleh buat"...hahaha..). 

Bahan2 dan cara-cara membuatnya adalah sebagaimana berikut ye..

takde daging cincang kat rumah ni... guna je daging ketul pun boleh.. ayam , udang pun boleh, pastikan dah direbus hingga empuk atau "dimatikan air" sebelum digaul dgn magee nanti..
2 bungkus mee segera dicelur hingga kembang (jirus je air panas)
3 bijik telur dikacau bersama 1 pkt rempah kari magee (suka ati la you all nak perencah apa... tp dah nama pun murtabak kan... of coz le sinonim dgn kari ?)
gaul semua (magee + bancuhan telur + daging yg dah "dimatikan air" + bwng2, cili hiris, bwng besar)
masukkan  ke dlm 8 BENDA AJAIB DI  DUNIA... (pemanggang ajaib daaaa...)  
setelah 7 minit dia akan jadi macam ni bila kita terbalikkan..
Biarkan sampai kuninggg.... baru angkat dan potong.   Ni peroi sikit... kalau nak cantik, masa kat pemanggang tadi.. jirus sikit2 bancuhan telur biar mampat sikit... barulah jelita!


Entry ini adalah tajaan Corelle dan Pemanggang Ajaib.  Berminat boleh roger2 ai kay!.  missmirror@ymail.com   atau wassap me at :  0143832069 

6 comments:

  1. Jelita ke tak tu hal lain, janji masuk mulut rasa marbeles!! ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp kalau jelita... dah satu bonus Che Mid.. nak mkn pun lebih teruja.

      Delete
  2. Ooo mentang2 ada magic pan...

    kasi kita meleleh ye...

    ReplyDelete
  3. Alahai.. budak tadika pun tahu buat? Saya tak tahu ni.... amacam ni. Sam, nak sikit??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harus dicuba ni Aisy.... lg2 guna Magic Pan, gerenti magic punyalah!! Kan Aisy dah ada magic pan kannn..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...