Friday, May 9, 2014

Ber ROTI COKLAT dan Ber CHENTA WATIE SCARF di Hari Minggu..

Happy weekend to all Johorean!!!.  Dan selamat bertugas utk teman2 yg lain. Tanpa membebel dgn lebih panjang.... mari kita terus kpd tajuk. 


Bahan-bahannya ialah...


1).   4 keping roti yg telah dibakar dan dipotong 4.




2).  Coklat masakan atau cip coklat yg didouble boil - sila guna 1/2 bahagian shj, selebihnya simpan.






3).  Nestum - 2 bungkus kecil.




4).  Double boil coklat masakan...  (kalau nak cumil dan dapur kelihatan berprestij... guna ler CORELLE + Magic Pan.. ehem2.. promote.. jgn tak promote Cik Bedah!!)...  berminat nanti wassap me kay!.  014 - 3832069.  Sam sedia membantu dgn senyuman ikhlas walau ketika sedang membelah kayu api.





5).   Roti bakar yg telah dicelup dgn coklat cair dan digolekkan atas nestum.  
"Apa ni Ma??.  Sedapnyaa.. Rasa dia mcm marshmellow..." - Kata Shashal.










6).  Ingredient yg last... but not least...ialah.... "orang yg sudi nak makan coklat".   Itu wajib ada.   Jika kat rumah takde penggemar coklat atau ramai ahlil diabetes... jgn ler buat pulak.  Membazir tau!.   







BerCHENTA WATIE SCARF....  memang masin mulut kalian, akhirnya tak sampai ke raya pun tudung yg aku beli aritu.




**

10 comments:

  1. Nampak lawa dan sesuai tu. boleh beli lagi tudung ni .. untuk raya, kena beli dalam bulan puasa ni, kalau tak mesti Sam akan tak sabar nak pakai lagi...

    Tengok resepi kena double boil coklat tu, alahai,, lain kali la saya try. ada yang nak tolong buatkan tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lawa ke?. Tq. Memang sedap kat kepala dan rega pun lebih murah sikit.. ingat mmg nak beli lg.

      Klu malas nak double boil atas stove.. double boil je atas rice cooker masa tgh menanak nasi tu.. rasa boleh je kot.. tp penutup periuk kena ganti dgn yg leper kalau bertombol.. susah plak nak tengek mangkuk... tak pun terbalikkan.

      Delete
  2. Uishh...pakai chenta watie scarf ke masa membelah kayu api tadi?..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah Nafisa... terkejut segala monyet dan tupai kat hutan tengok ahkak bergaya sgt arini. Hahaha..

      Delete
  3. bolehlah buat resepi ni..coklat pun melambak ni..

    terima kasih ye..

    yg bawah tu macam cantik jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2.... kalau Knor.... mesti sambil tido tutup mata pun bleh buat... sbb very easy sgt kann..

      *anyway.... nestum tu kalau boleh beli yg original ..yg 3 in 1 ni takut termanis.

      Delete
  4. MM yang cantik...salam jumaat...macam best roti cekelat tu siap bubuh nestummmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam jumaat Linda yg cantik!!.
      Mmg best roti coklat itu Linda.... tp buat kena sikit, byk2 muak.

      Delete
  5. Macam sedap jer roti coklat tu....boleh cuba nanti...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...