Friday, May 16, 2014

Kuih Raya 2014 - Apa yg bakal hot?

Penasihat tak bergajiku si Comei  dah psstt2  kat kotak PM, bertanyakan resepi kuih raya.   Aku bagitau dia..... kuih raya yg bakal hot tahun ni menurut ramalanku mungkin biskut rainbow a.k.a biskut lidah kucing ..  satu lagi biskut pritzel.


"Ini yg ana marah sgt sama ente ni.... nama ana jugak yg ente jaja2... musykillah2 ini manusia.."



                        


Heee please...  jgn la panggil dia sbg lidah kucing.... aku prefer kuih rainbow, nampak lebih selesa utk dimakan.   Mana ada lidah kucing dlm donia ni yg berwarna warni?.  Cuba cakap ngan aku?.    Kucing cacat la tu!!.   




Yg ni aku beli dekat Angsana.... gambar lama pun...
3 bulan lepas, balangnya pun dah arwah masuk lori MBJB.   


Resepi?.   Tanya je Pakcik Google sbb aku pun tak pernah buat lagi, tapi aku berangan nak buat la resepi sendiri...maksud aku, aku nak menginovasikan satu resepi yg lebih jimat, ada shortcut  tapi rasa dia dan colourful dia sama mcm kuih ni.   Kah kah kah... berangan lebih je si Sam ni.  


Sebelum aku terus mengarut di malam jumaat yg mulia ni, baik la aku mengundur diri.....  jika you all tak bersetuju bahawa kuih lidah kucing eh oppss.. kuih rainbow ini adalah kuih yg bakal hot raya tahun ni.. sila buat bantahan dan berikan idea. 




Satu idea bernas untuk anda cuba raya tahun ni... RESEPI BISKUT OAT CHOCO yg pasti laris!.




**Thanks for reading... mari banyakkan selawat di penghulu segala hari ini, moga kita mendapat syafaat baginda S.A.W nanti.  Aamiin.**




8 comments:

  1. Tahun ni yg pasti saya tak akan beli beberapa kuih yang mudah pecah
    Kuih yg begitu sensisif
    Dipegang je terus rosak seperti kuih makmur
    Juga kuih-kuih yang mencomotkan
    Seperti tart strawberry
    Yang menyebabkan alas meja menjadi hodoh

    Terfikir juga nak jual kuih melalui online
    Ramai kawan saya pengusaha kuih biskut di sini
    Tetapi memikirkan kos pos lajunya dah separuh harga kuih
    Niat tu dibantalkan saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kos pos mmg mahal.
      Kalau nak jual... COD lebih praktikal.

      Delete
  2. alim kucing kat atas tu..sian lidahnya di makan plk...
    heheh

    klu cikgu nak bisnes jadilah agen peyek knor sure laris...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rempeyek sememangnya kuih yg wajib ada tiap taun kat setiap rumah... kruk krak..sedap!.

      Delete
  3. Too colourful for my liking.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaler dia agak "menggerunkan" sebenarnya.
      Makan sekali sekala boleh la...

      Delete
  4. Bahulu....dulu kini...mungkin selagi ada hayat....bahulu kampung sentiasa ada di hari raya. Dah try buat biskut rainbow tu...tapi versi tak pakai cetak la...sedap gak rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii..... advancenya dia, pandai plak buat tak guna cetak!.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...