Saturday, May 17, 2014

Tudung 3 layer Ika Putri Dewi

Kan dah kukata dgn you all hari tu yg aku teringin sgt nak beli tudung IKA PUTRI DEWI yg ada dlm frenlist FB aku kan?.    Setelah berbulan jadi stalker dan cuma like2 gambo2 yg diupload....akhirnya itu ari aku mengorder. Ternyata  mataku dah cukup matang untuk menilai, (meski hanya melalui gambar). Clap clap clap... sila ucapkan tahniah buat mata aku!!.   


Sebabnya....  bila aku pakai tadi, kreteria2 keselesaan tudung mmg ada pada tudung Putri Dewi...  awning nipis, kain mmg lembut mcm tudung2 3 layer berprestij yg lain, sedap di kepala, harga pun ok.   Cuma... aku rasa... aku tersalah pilih saiz la ritu....





Aku sangka 11.4 dah cukup labuh utk insan kurus mcm aku, rupa2nya tak berapa sgt  (tapi tak la cenonet sgt)...   korang kalau nak beli, biar labuh sikit, aku rasa saiz 13 baru ok kot.



Tolong abaikan  "KELUASAN" dahiku.... ada ke ku cari brooch keliling rumah tak jumpa2, dah la IRP dah tunggu lama.  Lantas aku berharap dpt la aku "memborong" brooch kat JJ (tkt 1 tu pasti ada- pikirku).... TETIBA.....  cari brooch satu JJ  pun takde jual....  Waaaaa!!!.   Maka aku pun pasrah dgn keluasan dahiku ini merayau2 dgn insan2 tersayang....  



Overall - puas hati dgn tudung ni, cuma...................... kalaulah lain kali bleh dpt diskaun plak.  Owww  bestnyaaa... kekeke..  dah murah nak murah lagi.




11 comments:

  1. Replies
    1. Miss Boo - T.kasih..... Kak Mirror pun suka kaler dia Dik.

      Delete
  2. Haha.. kan dah kata.. sam ni mana boleh ada tudung raya awal sgt. Menjelang raya berapa bulan lagi ni entah berapa puluh tudung bakal dibeli... tapi lawa tudung ni nampaknya.. ye ke murah ni? Cer kabo berapa murah...kot bg saya mahal tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha......... ha'ah... pemburuan terus berjalan Aisy sampai I jumpa tudung yg paling muuuuuuurah tp still berprestij.

      Rega dia ni.... nak kata terlampau murah sgt tak de la... tp lebih murah la sikit dari tudung2 glamer yg lain. Later I bagitau Aisy.

      Delete
  3. Replies
    1. Usha..... jgn tak usha Nafisa, Puan Ika Putri friendly orangnya.

      Delete
  4. Cantik...nk belikan utk iman soffea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti Iman Soffea suka........ anak2 saya ni tak pandai pakai 3 layer.

      Delete
  5. Assalam...Sila serbu booth Putri Dewi di Danga City Mall JB mulai esok hingga Ahad (29/4/16 - 1/5/2016). Datang beramai ramai :)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...