Monday, May 19, 2014

OAT CHOCO - Kiriman Ibu Mertua

Esok bukan Rabu kan?.  Tapi Isnin... Kalau tak, senang sikit entry aku.... just bubuh tajuk "Kiriman Ibu Mertua - Wordless Wednesday". Then... Tekan PUBLISH!.    

OK.. Oleh kerana esok bukan WW... terpaksa la aku mendetailkan gambar ni menjadi sebuah bebelan yg panjang.    Alkisah sebenarnya aku dah lamaaaa sgt nak makan OAT CHOCO ni.  Tapi terlepas pandang pulak bila jenjalan ke mana2, meski causin2 aku kata ada jual benda ni kat JB.   Ada kata RM15.00 sebungkus.. ada kata RM9.00.   Jual on9 pun  banyak... kwn FB aku pun ada jual... tp entah kenapa, aku tetap membatukan diri tak membeli, meski dah ngences sekian lama... sbb instinct aku kata... "one day mesti aku dpt mkn.... sabar".


Ha kan betul!!.   Kesabaranku berbaloi. 

"thanks Ibu mertuaku mengirimkan ini".  Ternokhtah sudah satu persoalan anak menantumu ini.




Betul bagai kuduga... rasa dia mesti lebih kurang mcm fruit2 bars yg pernah aku makan sebelum2 ni cuma beza dia takde fruit dan tak berapa manis sgt.    Ok la.. not bad... aku bg 4.5 bintang.  (ni my personal opinion ye... org lain, citarasa lain).




Sorry... mengkecurkan you all dgn pelam epal kiriman MIL aku ni..





p/s :  You all pernah makan tak bendalah tu?

10 comments:

  1. Aha..agaknya pemilik biskut ni senyum lebar sekarang. Pandai promosi nampaknya. Kat mana2 sekolah dalam selangor yang pastinya mmg suka benda ni. Di kelantan pun rasanya macam tu. Ni dgr dr sam..johor pun sama. Dasyatla. Yg rm 15 tu banyakla depa amik untung.. katanya harga rm9 je.. adoi macam mana MIL tahu pulak menanyu dia nak makan tu? Hebatnya.. rezeki sam..

    Mangga pun berkenan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Aisy... pandai plak pembuat biskut ni buat promosi, FB mmg byk membantu, I mula kenal pun melalui teman FB dari Trengganu.

      Delete
  2. ye ke sedap..boleh juga mencari nti..

    pelam tu sesuai bt kerabu mangga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi penggemar oat mungkin akan suka kot.
      Saya - sederhana je, as long dah merasa.

      Delete
  3. MM, kat Putrajaya ni tengah hot juga oat choco tu..
    kalau makan payah nak brenti jugak ni..
    kihkihkih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah!. Dah meledak satu M'sia nampaknya ye Linda...
      Amazing!.

      Delete
  4. Belum pernah rasa...tapi asik baca je...
    ni yg buat nak rasa ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedai2 runcit Tmn U mesti ada jual Nafisa.

      Delete
  5. Biskut oat tu beli kat kedai makanan ringgan pun ada jual. Ada jugak pasaraya yang dah jual oat ni. Pasaraya Target, Kampar sekarang ni jual pada harga RM 10.90.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...