Wednesday, June 25, 2014

Apakah nasib blog anda dalam masa BERPULUH-PULUH tahun akan datang?

Wednesday :     January, 15, 2044  


Assalamualaikum w.b.t.. 


Apa khabar cucunda Nek Mirror sekalian?.   Sihat hendaknya ye Cu... 
Nek Mirror pun alhamdulillah sihat... uhuk... uhuk..  baru je balik menjenguk kawan lama Nek Mirror, Datin Hajah Z... korang ingat tak beliau ni?.  Ala kawan Nek Mirror yg selalu bagi resepi kat belog Nek ni... tapi bukan menjenguk beliau kat rumahnya, jenguk kat tingkap je (zmn tu.. dah ada video call versi baru... jenguk tingkap bleh nampak kawan2 kita... ala2 monopod tapi canggih lagi.. ala2 wayang layar perak... tp hebat lagi... almaklum dah 2044 ler katakan.. byk benda telah diinovasikan).




Nek Mirror selfie jap sebab nak tayang lipstik baru kat Cucu sume ye.. wait...(dah tua2 pun masih berlipstik lagi.. sbb masa tu IRP masih sihat walafiat, masih gagah, perkasa...mesti nak tengok bini dia still cantik... haha).   Lipstik murah je Nek pakai ni (masa tu tak mo lagi dah nak pakai hok jenama sgt... pakai lipstik yg casing dia hijau je... alasan?.  Takde apa2 alasan.. cuma selalu nampak org tua mmg suka lipstik tu tanpa ku tahu apa alasan mereka.. jadi ai follow jelew....haha). 


Ini gambar lipstik hijau yg kumaksud  (ihsan GOOGLE) - baca2 kat situ awek2 tu cun pakai,
terasa mcm nak  beli pulak... hehe.






Fesyen tudung dah pelbagai masa tu ... tapi sebab nak mengimbau kembali nostalgia silam Nek bongkar balik tudung2 lama ni utk berselfie..


Apakah nasib blog anda dlm masa berpuluh tahun akan datang?.


Mungkin akan difaraidkan....
tapi kalau tak pun... mungkin banyak versi2 petua mcm kat bawah ni kot..



"Hari ni Nek Mirror ingin kongsikan cara2 membuang ulat resdung...
bahan2nya ialah hiris halus 8 helai daun pandan, perahkan 3 bijik limau nipis.. gaul2... lumurkan ke muka.... biarkan sebentar.. dan JANGAN TERKEJUT!!!.  Inshaallah cacing2 akan keluar dari wajah anda... selamat mencuba". (tulisan pun ciput je masa tu sebab busy nak gi mesjid ler katakan... pastu nak melawat cucu lagi... keh3).




gambar versi tua Datin Z ni ada iras2 nendanya yg bernama  Hjh Siti Melor beliau kata..


Datin Hajah Z yg lebih tua 10 hari dari aku pun masih anggun lagi masa tu almaklum... rajin berzumba dgn Nek2 anggun, Hjh Zah, Hjh Ai, Hjh Y, Hjh Ana, Hjh Freda (pendek kata sume dah bergelar hajah la ketika itu.. aamin) pastu Dik Jam yg single mingle buat masa ni,  masa tu dah kawin dengan Pak Imam hensem dan happily ever after..  aamiin.   Begitulah ceritanyaa.. 


  

*motif entry :  VERANGAN!!!.  Kekeke...
tapi andai pada tarikh yg aku sebutkan tu aku dah takde lagi di dunia ni... jgn lupa kirim2kan alfatihah..  T _  T    sob sob sob...  




6 comments:

  1. Mungkin tak lama lagi blogger mintak payment kat pengguna..
    sapa nak blognya terus utuh....sila bayar...
    kalau tak blog anda akan didelete...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kisah benar ke ni Adinda?
      Huh!. Kalau betullah... ai pindah je ke instagram.

      Delete
  2. hahahahhaa..gambar versi nenek2 masih cun melecun lagi tu MM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Linda - Nenek versi milinium ler katakannn....... rajin telan kolagen... kekeke.

      Delete
  3. WALAU DH JADI NENEK TETAP ANGGUN DAN MENGANCAM..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...