Wednesday, June 18, 2014

Makan Laici Segar Dari Ladang Di Waktu Malam

Cuaca panas terik sekarang ni..
makan buah-buahan adalah pilihan yg bijak..



Laici yang ni dijamin HALAL tanpa was-was..




Cenonet... kusangkakan kedondong.  Dah cuba tadi... masam yg amat!!!.  "Tak bagus utk otak.." pesanku pada anak2ku.  Tapi selalunya kalau terdesak nak makan yg masam2 pun.. aku pesan bukan time exam... kekeke.. Tapi nasib baik dorang mmg tak minat sbb ada pilihan lain - mangga manis yg ayah dorang beli. 


Anyway, buat aiskrim Malaysia pun sedap dorang kata, belah dua buah tu, buang biji.  Sediakan air gula..  owhh.. lupa plak, mcm ada satu step kena rendam semalaman?.  Not sure... nt aku skodeng balik fb kawan aku, aritu dia ada bagi resepi.   Tapi mmg cumil je benda tu terapung2 dlm plastik ais krim... nampak menyelerakan.  Lets try nanti ye.

6 comments:

  1. Panas betul skang kan kak...
    mmg kena la makan laici di waktu malam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah Nafisa.... panas bagai di Gurun Sahara.

      Delete
    2. Pasal baca kisah laici akak...saya puding kastad dengan jelly laici. .tapi jellynya liat....hieyahhhh....rasa nak hempas ja

      Delete
    3. Puding??. I loikeeeeeeeeeee......tp dah lama tak makan.
      Napa liat?. Terkurang air la tuh!.

      Delete
  2. Oooo sedapnya..

    itu pelam telur ye...cer bt jeruk..kompom sdppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo pelam telur....
      Ha'ah, jeruk pelam mmg sedap.... saya pernah mkn yg jual pkt2 kat petrol kiosk.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...