Saturday, June 21, 2014

Semuanya PERCUMA.... baju PERCUMA, kasut PERCUMA...


Dipetik dari page ini.
Semuanya PERCUMA...  boleh beri atau ambil apa sahaja.
Peluang kpd dermawan2 utk  mengumpul pahala.   Bagaimanapun jika dilihat pada bunting tu, ianya di Shah Alam pada 21hb Jun (oh siang tadi?).... tempat2 lain... silalah meniru aksi ini ye.  Nampak menarik tu.


Qistina kata, kalau di Korea, mereka meletakkan baju2 terpakai ke dlm tong khas di depan rumah utk dikutip oleh mereka yg memerlukan?.  Iyer ke?. Mama tak tau sbb Mama bukan peminat tegar drama korea mcm dia.


Bagus!.  Teruskan nilai2 murni itu.


4 comments:

  1. Hehe. .kat malaysia buat mcm kat korea tu...mat pet kutip...jual kat kedai bundle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..... HARUS.
      Kalau mereka terlebih rajin nak jual ke kedai bundle... silakan.

      Delete
  2. baguskan..di masjid ada sebuah almari khas...sumbanglah apa2 pun..in shaa Allah pahala menanti siapa yg pemurah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ha'ah kan Knor... tapi klu almari mesjid mostly dorang sumbang telekung je, baju2 amat jarang ditemui... dan mmg tak pernah jumpa plak setakat ni. Harus dipanjangkan idea ni ke mesjid2 utk lebih mevariasikan bentuk sumbangan.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...