Sunday, June 29, 2014

Sahur Kita .... nyum nyum nyum

Hai... salam ramadhan semuanya.   Jangan lupa sahur mlm ni ye.. buat la macam ai... angkara takut tak terbangun, ai terus tak tido sampai ke pagi you!!.  Ah tak best la  ber I, U....  intro je takpe..  mari ber"aku2" utk bagi feeling sikit penulisan aku yg ala2 sedih nak nangis mengimbau nostalgia silam..

Malam2 ramadhan mcm ni tak semena2 teringat pulak rancangan tv yg pernah aku tonton masa kecik2nya si Ain.  Blom zaman2 Astro lagi masa tu.. 

"Sahur kita... nyum nyum nyum".  Itu la tagline rancangan dari seberang ni yg berjudul SAHUR KITA dihoskan Ulfa dan Eko.


Tak tau la.. ada lagi ke rancangan ni  skg?.  



ulfa dan eko



Ulfa ni ada iras2 kakak osmet aku dari Selangor, seorang guru, rajin menjahit... nama dia IDA. Korang kenal?.  Hahaha.. sesuka je ko Sam main tanya2....berapa ramai IDA kat Selangor tu kan... of coz kurang specific penceritaan aku ni kan.  Dan ada iras jugak muka retis yg putih melepak dari Sarawak tu sapa?.  Ha.. ADIRA... tapi masa tu Adira blom dikenali lagi, jadi bila tengok Ulfa ni kat kaca TV, aku cuma terkenangkan kakak osmetku itu.


Ok la.. itu je nak tulis..  thanks melayan insomniaku.


p/s :  Mari hayati kata2 ini "amalan wajib di bulan ini akan dihitung dgn 70 kali ganda pahala -  Ustazah Ain".  Sama2 kita berazam moga ramadhan kali ni lebih memberi sejuta makna utk masa depan kita di "sana".  Psstt!! Jauhi gossip!!.



6 comments:

  1. sahur rendang ayam..kurma n susu..

    tak sempat nonton tv..acara di rumah banyak..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitorang pulak sahur telur mata kerbau + ikan asam rebus. + ayam masak merah. ( antaranya tu lauk siang smlm yg dipanaskan).

      Delete
  2. Tajuk entry mesra SEO betul. Ingatkan ada menu best tersedia dalam pinggan mahal tadi.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... menu sahur mlm tadi semuanya simpan dlm memory je (bukan memory kamera, tapi memory kepala).

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...