Tuesday, July 1, 2014

Checklist rayaku..

Tajuk memang tak mesra SEO langsung...  dan aku percaya takde sapa pun nak google ..hahaha. Maklum.... ku bukan sang diva bak Tok T mahupun bangsawan terkenal bagaikan Kate Middleton.    Tapi aku tetap syok sendrii nak tulis checklist2 ni semua supaya senang nanti aku nak budget.


Baju IRP dan Shashal dah settle aku belikan itu ari.  Bagus deal dengan org lelaki ni.... dorang tak cerewet... redho je apa2 kaler aku belikan. Alhamdulillah.  T.kasih suami dan anak di atas sikap redhomu.


Bebudak pompuan je yg cerewet sikit, maka ada beberapa kelengkapan yg masih blom settle lagi.... antaranya :-


  1. Nak beli sehelai lagi  baju Ain - mungkin baju kurung moden kot.. utk first raya..  sebab dah belikan dia sehelai itu ari, berhimpit2, berpeluh2 menunggu giliran semata2 nak dapatkan jubah itu ko tau!, tetapi demimu anakanda tercinta, kugagahi jua.  Dengar tu Ain!.
  2. 2 helai baju Qistina - patut dah beli dari hari tu.... tp dah sampai kedai dia tak mo... cerewet anak aku yg sorang ni.
  3. Beberapa helai baju kasual utk kanak2 tersebut.
  4. Kuih  - kalau rajin nak ajak bebudak tu buat kuih sejenis dua sekadar buat happy2... (dah order sebalang dari Pakcik Aim TIJB - bangkit cheese).
  5. Mentua aku request - dulang tingkat ala2 inggeris style..  tlg ingatkan aku utk beli... kang terlupa, jatuh plak kredibiliti aku sbg menantu mitahli..... ngeh ngeh ngeh..... gulp!.  
  6. Kasut nak beli ke tak ea?.   Mcm malas plak la nak beli kasut.   Maksud aku.... kasut aku.  Kasut bebudak tu - wajib beli, tak baik kan kedekut ngan anak.   Nanti tua2 anak2 plak kedekut ngan kita..... (haha..saja gurau).   
  7. Kain samping Shashal + tudung2 Qistina & Ain.
  8. Entah la... tak tau la nak belikan apa utk emak aku?.   Kalau dibagi duit pun dia selalu pulangkan balik..  pelik dgn org2 tua zmn skrg ni, dah banyak duit gamaknya. Hahaha..  Korang beli apa utk mereka?. 
  9. Lain2 - rahsia........... krik krik krik.

  
       
SQA Toi Galery  pun ada jual jubah  sedondon utk mummy and daughter -  berminat nt bleh roger2 ai kay!







6 comments:

  1. sungguh menantu mithali..
    betullah MM, mak bapak kiter ni kalau kita bagi duit nanti dipulang balik kat anak2 kita..hahaha..
    baik beli baju, tudung atau keronsang2...
    nampaknya raya tahun ni, Linda melaram dengan jubah..hahahaha.. sebab perut kedepan sgt dah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Jubah?. Good.... utk fesyen raya 2014 - dress dan jubah sememangnya pilihan ramai wanita dan gadis2 la Linda, tak kira remaja mahupun tua, mahupun pregnat... mahupun tidak. Satu perkembangan yg sihat dlm dunia fesyen tanahair.

      Delete
  2. Jubah dn bju kurung utk gegirl2
    jubah dan bju melayu berboys, siap tudung, ksut, stokin hnbag..seluar dlm sekali..hehe..mk mertua bg sorang rm400 mau tk shopping sakan..termsuk menantu dgn anaknya..siap bg duit lauk..knor plk bg hamper setiap thn kt mak mertua.hamper yg diolah sendiri..komponlh cantik bikinnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghhh dasyat tu Knor. Rezeki jgn ditolak.... kekeke.

      Delete
  3. Wah MM...checklist raya dah siap awal2 ye...hehhe.. Susah nak cari hadia utk emak kan...yelahborg2 tua dah x pandang duit n kain baju dah sekarang...tapi rasanyabhafuah yang mak2 kita paling happy ialah dapat kerap luangkan masa bersama mereka lebih2 lagi dibulan puasa dan pagi raya...tak caya ce tiap minggu balik buka puasa dgn mak..pergrhhhh..happy gile tu...hehhehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Mama, setiap ibu pasti gembira kalau anak dia balik..
      Lagi ramai yg balik lg tambah berseri2 si ibu, lg awet muda.. hehe.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...