Tuesday, August 5, 2014

As Long Keluar Gambar Baju Raya...

Assalamualaikum... hai..


Mood ngeblog sebenarnya dah ke laut..

Tapi sbg blogger "tegar" (uhuk2).. kena la memacho2kan diri menyahkan segala mood2 jahat itu.... kalau tak semakin menjunam ke laut plak nanti.


So, apa crita raya kalian?.  Aku biasa2 je.   Tak banyak beraya sgt taun ni, rumah sedara mara pun byk yg blom sempat diziarahi.  

Bagaimanapun, t.kasih buat si Comei..yg mmg comei sbb dtg  menjenguk aku kat rumah bondaku raya pertama tu ari. Tq Mei and L.


Begitu juga buat sahabat2 Ain yg datang beraya  ke rumah Atok Ain (my MIL) thanks Auntie ucapkan....   belajar rajin2 tau!!!.  Sesungguhnya masa muda tak akan dtg dua kali  Nak..  kecantikan juga tak akan dtg 2 kali dlm hidup... yer ler.. mana ada org yg akan berkulit cekang sampai tua... (walaupun korang TERsangka Auntie ni kawan Ain.. tp sesungguhnya itu semua fatamorgana... hasil2 dari ilusi optik semata sbb MIL terlupa bukak lampu hall ketika itu)  jadi harus hargai dan penuhi masa remaja kalian dgn keriangan dan benda2 berfaedah selagi kulit masih cekang dan gebuz dgn belajar bersungguh2!!.  Biar nanti bila dah  tua, dah keluar wrinkle macam Auntie ni..  korang tinggal menuai hasil atas kepayahan hari ini.  Ingat pesan Auntie ni.



Tapi kalau Uncle sorang ni... mmg awet muda sbb rajin makan kolagen.  Khe3.. :P  (in person sebenarnya dia nampak lebih muda dari dlm gambo.. kah3...  wuek..muntah).

*gambar diambil masa beraya ke rumah beliau raya ke 3.... agak2 kena saman tak aku mengupload gambar tanpa kebenaran ni?



Kpd yg bertanyakan tentang baju raya ai utk 2014 ni... ini la dianya!!.   Sebab korang cuma tanya "Mana baju raya Sam?"..  dan bukan "Mana gambar Sam berbaju raya?", maka... aku pun upload sekerat je la... as long keluar gambar baju.  Kekeke..  Cantik tak baju ni?.





Ok la... good night!!!.

17 comments:

  1. Mmg awet muda...pun.
    bju pun cantik bergaya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penat tau saya design... kalau tak kata cantik, memang saya merajuk... kekeke.

      Delete
  2. kalau daa bajunya cantik, si pemakainya tentulah berganda2 cantik..

    betulpun, abang Sam awet muda, xmo tanya rahsianya, kang tak pasal2 kena kempen produk kolagen.. ngeeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu ler... jom Umi kita lari sebelum kena beli kolagen dia. lariiii!!!!!!.

      Delete
  3. Selamat hari raya MM lama tak jumpakan 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya Js.. lamanya kita x "bersua"!!!. Miss u!!

      Delete
  4. Haha... tiba2 lak jadi malu nk tunjuk gamba penuh ni..sam ke ni?

    Lawa bajunya tu.. lagi2 yang pakai tu pulak namanya Sam..memang sesuai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan pemalu... tp mood mengedix tgh ke laut Aisy..

      Delete
  5. MM...selamat hari raya aidilfitri..
    mohon maaf zahir dan batin..
    cantikk dan kewwwlasss baju raya itewww...

    ReplyDelete
    Replies
    1. S.hari raya Linda...
      Sib baik puji!. Klu x ai merajuk... kekeke.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  6. kite terperasan hand bag akak yang cantik iteeww... :)

    ReplyDelete
  7. Handbag raya juga kelihatan di sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha Nafisa.. .. handbag hasil2 ngeblog... kekeke.

      Delete
  8. Kak SAm.... Selamat hari raya!!! lepas raya nei sibuk sikit ar. x sempat nak baca blog tapi tetap nak komen dulu.. heee heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Thanks Deq Su!!.
      *Laaa..... gitu plak?. Ok... see u next time.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...