Saturday, August 9, 2014

Random Photos - Raya Mood

Angkara  kecikaian  hp cap tikusku..
ditambah dengan kebutaan IT yg melandaku 
sejak perkembangan IT semakin pesat ni..
SD card aku  selalu full berakibat dari 
ketegaran bergroup wassap..


Nak ditelan masuk perut tak muat..
dibuang pula sayang...
maklum... aku ni kan penyayang...
apatah lg bila kengkawan tersayang yg
mengupload..   mcm tak tergamak plak nak 
delete mcm tu je..
Maka.... dengan penuh kesopanan
aku nyahkan semuanya kat sini..
sambil2 tu kita bercerita akan rahsia di balik 
gambar yg tersirat..







Roti tortilla?.  Karya Datin Z...
Ni mesti menu utk org datang beraya ke rumahnya..
lupa plak aku nak tanya..

Bahan2 filling spt di atas ye..
roti pita tu beli siap je sudah Dik Non..
kalau aku.. mmg tak koser la nak 
buat doh bagai...






Sebelum raya aritu.. aku pun ada beli 
bangkit cheese ni dari Aim (x-classmate)
tapi lupa nak snap.  Akibat sedap sgt kawan aku ni buat..
blom sempat raya dah abis Qistina ngan aku 
makan..

Gambar sumbangan Aji.





Now, baru aku tau kenapa org suka
snap gambo makanan sebelum makan..
bukan kerana mereka  mental arithmetic
sebagaimana tuduhan pakar2 kesihatan..
tapi mereka sebenarnya nak belajar platting..
serious ni!!.   :P.   Baca kisah benar di bawah.


Alkisah...
Rumah MIL aku buat open house ritu..
Kat situ baru aku terpikir.. 
peri pentingnya kalau org rajin snap gambo 
buffet2 kat hotel.. atau apa2 jelah..
yg cantik2 berkaitan makanan..  ko boleh tiru bulat2
cemana dorang potong kek, buah2an, sayur2an.. dsbnya..
Ironinya ko akan dpt satu hidangan yg  cantik .. 5 bintang!
JADI!!!.
Idak le ko jadi mcm aku ritu..
entah brapa kali aku tanya Mak Mentua aku..
"Mcm ni ke Mak cara potong dia?".  
"Mak...  buah tu nak potong mcm mana?"
"Sayur tu nak susun macam mana Mak?.  Mak!!.  Mak!!!!!!!!!!".
Senonoh je kannn..... jatuh kredibiliti sbg menantu mitahli.


Nasib la MIL aku tak kisah..
"Ha... ya, mcm tu..".   Jawab MIL aku.. 






Gambo sumbangan Azie...
Orang kata -  beli baju kat Kota Tinggi, Johor berbaloi2 rega dia..
(kalau kita pandai tawar menawar)...  aku tak tau sgt, sbb dah lama tak ke sana pun..

























Simpan jap resepi serunding raya Datin Z ni...
sebarang kesilapan ejaan harap dimaafkan... bukan 
aku yg taip tapi Kak Ai..  thanks Kak Ai darling!!!.





Haha... aku suka yg ni.   But no comment.






Hari ni ikut hubby gi open house rumah kawan dia.   
Mood menggedix masih ke laut... tapi tetap ada hati nak snap
gambo kat rumah orang..
jadi  masih dgn mood gambar sekerat.. sbg kenangan.

14 comments:

  1. Apasal smua gambar tak de kefala ni? Tak nampak la tudung glamer ahkak nanti...

    ReplyDelete
  2. Uik..tayang baju je ke....muka yg cun tu xnmpk
    Bangkit cheese...fist time tau ada kuih tu...blom raya da abis mesti sedap bangat tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ena - Harus dicuba kuih tu Ena... ranggup di luar, lembut di dlm bak makan awan.

      Delete
  3. Mm,
    Sila pegi setting setkan supaya x save dlm sd card.haha hany buat cmtu la sbbnya bkn apa ada geng dlm group ni suke post gmbr bukan2, kena pulak mlm2 kita buka galeri skali keluar gmbr ntah apa2,haishhh kussss smangat.

    Cantik baju raya mm.bagi la gambar penuh nak tgk ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hany ...
      *MM pernah cuba settkan... tp x menjadik.. haha..
      *Tq... tp mood menggedix tgh ke laut..

      Delete
  4. Mm..nnt bubuh gambaq berkepala..nk tgk muka penuh ke ayuan iteww...hhihihi...

    ReplyDelete
  5. cantik baju... bila nak ada mood nie kak sam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau la bila Deq Su... cari2 mood tak jumpa2.

      Delete
  6. as salam... post la gmbr2 bokitta akak nk tgk... member2 ofis pn ade nk tgk nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak dear..sorry... kita dah tak jual bokitta lagi la Yang....supplier dia tgh bersalin.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...