Wednesday, August 13, 2014

TERmalu... dan Kisah Air Tangan Isteri

Psst2...teman2 blogger yg dikasihi sekalian.. nak tau tak...  
Hari ni kan... Ahkak Mirror TERmalu sekejap... hik hik.. 
(rasa2nya ni bukan la entry pertama yg Kak Mirror  ada  menyebut 
tentang TERmalu... hampir tiap kali ada kawan2 declare 
pernah tersesat kat belog ni..  dan dorang rupa2nya
baca senyap2...Kak Mirror TERmalu sendiri..
entah pape je la kan.. cemana nak jd blogger TERKENAL kalo 
gini gaya?.  Hua ha ... poyo!).


Bukan la apa ye sahabat2 semua...
Bukan sesaja TERmalu... tergedix tak tentu pasal..
semua berakibat dari penulisan2 masa lalu
yg ada antaranya ditulis dlm keadaan yg belum 
cukup matang ketika itu..
entah apa2 tah yg ditulis... ikut gelora muda..
Hanya beberapa tahun kebelakangan ini je 
agak matang sikit kot... sbb umur pun dah bersiri2..
Begitulah kisahnyaa...



Itu masih kira ok lagi.. sebab kawan..
of coz ler kita tak ada ngumpat dia kat belog kita..
(kalau ada pun... silalah maafkan ye... kekeke)
bagaimana pulak kalo boss yg terjumpa?
Boss UOLL ler... my boss tak kisah..
Cuba UOLL bayangkan akan natijah2nya...
kwang kwang kwang.... 

So... moral of the storynya... 
tulis saja la  yg baik2..
Begitulah ceritanyaa...
TAMAT!.




*Bagaimanapun utk kawan2 ai tu....  terima kasih la ye..  sudi singgah ke belog merapu ai ni.. dan  atas permintaan Cikgu Azie, maka Kak Mirror ketengahkan isu AIR TANGAN ISTERI PENAMBAT HATI SUAMI yg telah kami perdebatkan dlm wassap group untuk tatapan anda semua.   Sama2 kita renungkan (click to enlarge).





p/s :    Kalau isteri tak sempat masak...  gosokkan baju suami, itu pun dah diistilahkan sbg air tangan ye puan2...   diulangi... AIR TANGAN... bukan AIR BASUHAN TANGAN..... khe3..   Itulah  TIP MENAMBAT HATI SUAMI.... tapi BUKAN SUAMI ORANG ye...    SUAMI  ANDA..

13 comments:

  1. Soalan luar kisah...
    TIJB tu sekolah apa? Hehe

    ReplyDelete
  2. betul tu kak..nak stori dlm blog jgn laa open sgtt, lg2 hal personal..slp2 mmg akn Termalu nnti, kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah Mila. Silap haribulan kena saman malu plak nanti. kekeke.

      Delete
  3. nak kejut solat tgh mlm pun air tgn juga renjis air kat muka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of coz kalau yg tu.... mesti somi akan bertambah saaaaaayang berganda2 dan Allah pun sayang.

      Delete
  4. iyer lah kak.. kite langsung tak boleh nak jangka sapa baca blog kite ni.. saya ni pon sama.. tak pernah canang blog kat orang pon.. tapi ttibe kawan lama2 terjumpe blog dan baca.. jiran depan belakang kiri kanan baca.. kawan2 suami baca.. kawan2 adik abang baca.. lepas tu siap bagitau yang derang baca.. ai is TER malu jugak tau... baca senyap2 jer lah... ngeeee... macam akak cakap lah.. entry2 lama.. menulis masa belum matang atau tengah marah..atau tak pikirkan orang lain... gitteeewww.. n now.. kene lebih berhati2 supaya tak menyinggung hati orang lain..kot ada.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... blog Aty mmg glamer..
      no wonder ramai yg terjah...

      Delete
  5. Blogwalked!

    http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Kekandaku..
    Selamat Hari Raya..
    Mohon maaf lama tak berkunjung dtg ..

    ReplyDelete
  7. btl jngn smpai bende2 yg jd rahsia pn turut trkeluar sbb ingtkn org yg kita kenl x th kita ade blog, kecuali blog 4 invited reader only.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Tifa... sapa2 pun bleh google search, walau pun mungkin tak pernah kita jangka.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...