Sunday, November 9, 2014

"Membuang" Gambar Ke Dalam Belog

"When it rains............  look for rainbows..
When it dark................. look for stars"
Bila henpon rosak.......... jgn ler nak down sgt...
masih ada byk pilihan keriangan..


Assalamualaikum w.b,t.............   salam sejahtera ke atas kamu.


Henpon ai rosak dowh!!.  T ___ T
Aritu godeh punya godeh...  (sangkakan dah celik IT sgt kannn)..
tetiba terdelete format...  tros tokleh nak upload2 pix kat wassap lagi..
tanya dgn amoi kat Jusco tu..  suruh ai format balik plak..
tapi kat opis Samsung nunnnn dkt Taman Molek..
Mcm malas plak nak pegi...



Apa2 pun.... sebelum ianya semakin nazak..
baik ai buang segala isi2 dalaman yg ada kat storage
masuk ke dlm belog ai ni.. agak2 ada yg marah tak, ai upload
pix makanan byk2 ni?.   Don't misunderstand.. ni stok MENTAL
selama bertahun.   Idak ler ku makan gini byk dlm sehari..
setiap gambar memiliki nostalgia tersendiri..
tu yg sayang nak buang gitu je..


Utk permulaan...  "buang" dulu pix makanan...
esok2 buang benda lain plak...








Korang suka makan siput sedut tak?.
Ai suka....  tapi ai ni kdg malu tak bertempat.
Pernah ai terbeli pastu makan kat opis.. (nama opis dirahsiakan)
tetiba boss ai join sekali makan semeja.. tak pernah2nya dia join semeja..
haritu tetiba dia duduk semeja plak... tah mimpi apa tah boss...... eh! exboss ai tu.
tros ai malu plak nak sedut2 (kan bunyik dia mcm kurang sopan gitu kan?).
Segan ai Nyah...
Rela ku hirup kuah dia je you all...
entah apa2 je ai ni kannn...  hua haha..







Korang kalau nak belanja ai... tak yah susah2 gi 5 star hotel..
sila belanja goreng pisang cheese je... sebab ai suka!!!.
Ni beli dkt gerai depan Senibong...  tgh2 hari Makcik tu jual.. peramah orangnya.
RM3 se"polisterin".


















"When it rains............  look for rainbows..
When it dark................. look for stars"
Dah alang2 mengupload pix makanan..
baik aku share resepi, mudah2an dpt pahala..
resepi apa yg korang nak?.

Ikan bawal tu?.

Onion garlic, cili merah or hijau, belacan - blender zrettt2 (tak mo blend halus).
Pastu tumis2... tambah salt, sugar... aji...  siap!.  Angkat.. tuang atas ikan bawal yg dah digoreng.  Perahkan limau nipis.   Makan!!!

Sedap tau!.  5 bintang mcm kat kedai.

Resepi kredit to my BFF :   Datin Z - Restoran Batu Sawar,  Kota Tinggi.





10 comments:

  1. Boleh koyak dompet nak g pasar beli lauk kalau tgk kat sini. Macam2 makanan sedap ni.. hp rosak macam mana tu? Sampai jadi gtu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sob sob sob.. henpon ai dah merajuk Aisy.. sbb ai x brapa syg dia... sob sob sob..

      Delete
  2. Sedapnya semua makanan di atas tu.. prinsip saya, makan selagi punyai selera, bolehkah gitu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pun kdg mcm tu jugak Umi, tp utk makanan yg sy suka je...

      Delete
  3. Hany xreti mkn siput sedut.selalu sedut tak keuor pun.mencikkkk. terus give up.masa kt U dulu roomate siap tlg sedutkan.haha sengal kan. Sampai la ni xmakan dah siput sedut ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. U sama ngan ai tau Hany...tp aritu ai dah berjaya menyedutnya semangkuk u know... 1 kejayaan baru. Hehehe..

      Delete
  4. aduh...siput tu..msk tak pernah..suka beli yg dah siap masak..bkn sng nak menyiangnya ..

    yg makanan yg berderet kat bwh tu...aduss bikin kecur..
    saje je ye..

    ReplyDelete
  5. wahaaaauuuuuu dari atas sampai ke bawah... yg paling menikan jiwa tetap siput sedut lemak kunin tu... sedap giler sehhhh

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...