Thursday, December 11, 2014

Tip Bahagia Isteri Kedua

Haiiii Assalamualaikum puan2.  Mari Menggedix Sebentar!!. Ada yang akan marah ai tak buat entry ni??.    Gulp gulp... sorry.  Jangan ler maree... blog ai ni kan berniche'kan kewanitaan dan tak dapat lari dari dibaca jugak oleh insan2 yg nasibnya mungkin tak la sebaik kita.. (sebab terpaksa berkongsi kasih). Tak tergamak ingin meng"pembacatirikan" mereka.  Haha...  So, hari ni Ahkak Mirror nak kongsikan beberapa tip dari kawan ai yg sekapal dengan kalian.    Nama.. biarlah rahsia..  biar kupanggil sebagai Puan Loyah bukan nama sebenar.



Kata Puan Loyah...

"Tu la..org kata kawin pertama kali tu jodoh dah sampai kena layari sebaiknye.. Isteri kedua ni jodoh jgk..tp dgn ade sbb.. kenapa suami nk beristeri lg..jd sbgai isteri kedua kena beringat..kalau kita layan dia ala kadar je..dia akan ckp mcm ni serupa aku tak payah kawen lg..wat semak kepala je. Maka sbb itu sebenarnya lebih berhati2 and bg yg terrrrrbaik utk suami.

Ustaz Kazim Elias ckp kalau hidup bermadu jgn tanya suami, pihak sana layan abg mcmne.. dia gitu tak..dia gini tak.....don't ask so many question..tanamkan sikap bila suami balik rumah awak... awak layan dia cukup2..makan dia..kat tempat tidur..layan first class..".


Puan Loyah ni memang pandai menjaga hati  honey dia ya puan2...  merendah diri dan rajin hantar ole2.  Sila contohi.





Nasihat Kak Mirror pulak...  

"Bagus la kalau ko cenggitu Loyah.   Moga aman bahagia. Jgn jadi macam sesetengah orang,  berkecai hati first wife sebab kemain gedik show off.. bergambo honeymoon ke sana ke mari di media, shopping sakan... berpeluk2, baik2 mulanya pihak sana restu... syaitan dlm hati berbisik2..  baik2 bahagia, terus tersantet".  

Ok lah.. babai.  Nak layan budak sunat.  Arini ai masakkan sup ikan bawal.



Older post :   Menjaga budak sunat



7 comments:

  1. alahai, kalau baca nasihat kak mirror ni memang tak kering gusi jadi nak marah.. bagus tul ya.. jangan mempembacatirikan mana-mana golongan pembaca.... moga keamanan dan kesejahteraan hidup dimiliki oleh semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.....ha'ah.. sbg "blogger tegar" kita tak boleh bersikap double standard.

      Delete
  2. Replies
    1. Tudiaaaa.. Cik Puan Linda sudah mari!!.. Miss u Linda..

      Delete
  3. kena banyak bersabar kan.... huhuhu... kalau tak berani jangan jadi madu... huhuhu

    psstt : tahniah ya... http://www.mialiana.com/2014/12/pemenang-bertuah-url-blog-11.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1) mintak jauhkan...hihi..
      2) Alhamdulillah. T.kasih Mia. Waa bestnya.

      Delete
  4. Macam sedap pula sup bawal tu...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...