Monday, May 25, 2015

Mengesan Barangan Kulit Hinzir

Credit kepada LEBAI KAMPUNG atas gambar2 ini.  Sbg perantau mcm ai ni.. info2 ini sgt berguna.  Sbb kat sini mana ada tulis.. "Ini adalah kulit hinzir".. mcm yg selalu ai nmpk kat Msia.

Selalu sebelum beli mmg puas la belek luar dlm.  Dah puas belek.. Tanya pulak salesgirl.






Pinggan mangkuk pun kdg risau kalau nak beli sembarang2.. takut terbeli tulang hinzir.    Sbb tu hanya pilih brand tertentu yg diperakui je.

6 comments:

  1. Ai.. mujur ad yang ingatkan ya.. bahaya juga kalau kurang ilmu ni.. kita gak yg kena nanti..

    ReplyDelete
  2. alah dah terpegang gambar tu..jup nak samak...huhuhu

    tq info...dok luar negara memang kena peka dari pelbagai segi kan

    ReplyDelete
  3. tu yang susahkan, sometime barang2 ni pun nampak ok je...kita as pembeli yang kena peka kan

    ReplyDelete
  4. Betol MM...kena hati2 kan. Alaa mm skrg ni kat malaysia bkn buleh kira,nak murah nk untung. Mmbe sy prnah beli boot kulit 3segi ni dkt the mines,dr luor tak.nampak langsung bintik2 ni, dh pakai bagai skali trkopek ke cmne ntah br lah nmpak, dia br beli...pegi balik tanya, desak2 br lah penjual inform. Dia g report jugak lah,nk suruh pihak brtanggungjwb check ke apa kan. Ntah apa cite lah dgn report dia,tp mmg trkilan lah dh pakai...

    ReplyDelete
  5. yelh menakutkn...tkut kita tk perasan jer..kn

    ReplyDelete
  6. Haruslah kak mirror bawa kanta pembesar ke kedai kasut

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...