Friday, May 22, 2015

Nothing Is Impossible!!!

Assalamualaikum guys!!!!.

Hope you're happy today!!.    If you are not happy... speak this 5 lines to yourself..

1).  Nothing is impossible
2).  I can do it
3).  I am an achiever.
4).  Today is my day.
5).  Allah is always guiding me.


Allah Maha Mendengar.    Apatah lagi kalau kita rajin beristigfar.    Ada pelbagai kisah dlm masyarakat di serata pelusuk dunia yg ai nak kongsikan di pagi Jumaat ni ye puan2.. berkaitan dgn kelebihan istigfar.


Kisah wanita yg kehilangan suami secara mengejut,  surirumah.. takde sumber pendapatan, menangis siang malam, anak2 pulak masih kecik.  Sian kannn??.   Suatu hari dia teringat akan fadhilat istigfar ~ penyelesai masalah,  maka sejak dari itu beliau pun beristigfar la pagi petang siang malam... asal teringat je dia istigfar....   ASTAGFIRLLAH... ASTAGFIRLLAH...   


kesian kan si balu itu, ai ni kurang2 dapat gak makan lempeng pagi ni..
sedap plak tu...

                                                         


Dgn izin-Nya  dan berkat keyakinan si balu tersebut yg  sering melazimi beristigfar, suatu hari tetiba nun di hujung kampung di mana letaknya tanah peninggalan yg sekangkang kera peninggalan somi tercinta... sob sob sob...(agaknya nak diusahakan pun takde kudrat kot) telah terpilih utk satu projek juta2 oleh usahawan tanah.  Maka sejak itu, terkeluar la wanita itu dari kepompong kesempitan hidupnya.. membesarkan anak dan anak2nya semua pun berjaya.   Alhamdulillah... begitulah kisahnya.


Ada banyak kisah lagi sebenarnya berkaitan keajaiban beristigfar ni... tapi macam dah terpanjang sgt plak entry ai... maka izinkan ku mengundur diri utk  seketika sebelum entry ni jadi novel plak.   Jom rajin2     beristigfar... sampai jadi manusia yg palinggggggg banyak jumlah istigfar  utk Syurga Book Of Record!!.


Always remember, if your problem is as BIG as a ship.... don't forget that
your blessing are as WIDE as the ocean!!.

3 comments:

  1. Selalu yan amalkan bila hati dilanda susah....tapi biasanya pasang dalam kereta :-))

    ReplyDelete
  2. Negara maju tpi rakyat ramai yg miskin..do know what to do..I feninng ni...
    Lempeng pun sdppppp...dulu mkn lempeng pisang jer kerjanya...sampai pisang tak lalu nengok I

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...