Thursday, June 25, 2015

Shopping Raya Di Australia Lebih Jimat.

Kelebihan kat Aussie ni, shopping complex takde pasang lagu raya (of coz ler kann?.  Tak kan tetiba muncul lagu Dendang Perantau plak di celah2 kota mat saleh ni).

Yes, definitly 1 kelebihan tau utk menjaga sensitivity perantau macam aku ni..  he he.. karang aku ter sob sob sob plak sepanjang jalan lantas terbeli yg bukan2 bila tersyahdu dgr lagu raya.

Ironinya mood nyoping pun ke laut sebab tidak terhasut oleh lirik2 lagu raya yg menusuk kalbu tu.





Pandai pun dorang ni menjual baju2 yg ala2 nak sambut raya.   Aku rasa dorang tak sengaja kot  sbb actually ni bukan baju kurung sgt  pun, blouse yg digandingkan dgn seluar. But it is so gorgeous right?.  Especially kalau Erra Fazira yg pakai.








Ternyata  shopping raya kat sini lebih jimat. Yes,  jimat sebab selepas abis meronda, 1 barang pun tak beli. Huhu..  Pandai kan Sam berbelanja?.

4 comments:

  1. Owh igtkn kain td,rupanya gandingkan dgn seluar. Skali pandang dh mcm bj kurung dah haaa...tahun ni mmg raya diperantauan la eh mm sekeluarga?

    ReplyDelete
  2. tahun nie tahun pertama kan sam beraya diluar negara...jangan sedih2...zaman sekarang kat zaman cyber...buat video call je untuk melepas rindu...take care :-))

    ReplyDelete
  3. macam kurung modern tgk baju tu..hahaha

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...