Sunday, June 21, 2015

Tetiba Macam Nak Puji Mertua

Kalau kita asyik puji suami je kat alam maya ni.. silap2 org muntah plak... jadi ada baiknya kita puji plak insan yg telah melahirkannya, kekeke...mendidiknya hingga menjadi insan berguna, tahu meringankan beban isteri dsbnya... sapa lg kalau bukan ibunya a.k.a Mak Mentua kita.

Alkisah di awal ramadhan, punya la berlari2an ai balik dgn niat nak masak berbuka utk family tercinta.

"Kat mana?.  Nanti balik masak buka tau..". Wassap dari Irp waktu ai tgh dlm bas.

"OK... nt I masak. I m on de way now".  Sambil teringat inti ketayap dlm peti ais.

Lantas.. ai pun melajukan langkah. Ko tau je la.. kat sini 5 lebih dah masuk maghrib.

Bukak je pintu... tetiba dah terbau aroma masakan.. oh my God!.  Once in a life time.. somi I masak dgn sempurna. Ada ayam paprik and so on.  Mcm nak menangis wife dia ni sbb terharu .. kesian dan mcm2 perasaan sbb somi ai bukan jenis pemasak orgnya. Kekeke..
Mesti gigih beliau menggoogle resepi.

*pix.. dlm DSLR.. mls nk upload..





* Tq Mak.... kekeke..

3 comments:

  1. Haha.. tersirat tu ya.. puji somi dan emaknya sekali nih.. bgus menantu macam sam ni.. lain kali leh balik lambat lagi lah tu ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - entah la.. tetiba teringat Mak Mentua plak posa2 ni.

      Delete
  2. kalau teringat kat mak mertua..sam call lah dia...mungkin dia pun tengah teringat kan sam :-))

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...