Saturday, July 25, 2015

"Rambut semua dah tukar perang nampaknya"

Assalamualaikum. gurlz!!.

Dah duduk sini.. perut semua dah jadi mat saleh.. dah tak bleh makan pedas. Salah makan semua gestrik.  Jadi terpaksa lupakan terung sambal cili padi yg lazat berapi.


Onion, garlic, mushroom (cincang halus), origano, pepper, butter, eggplant (coat with flour).

Goreng eggplants yg telah dibelah 2, disalut tepung..  dlm kuali.  Goreng garing.. ketepikan.

Dlm kuali yg sama.. campak butter, masukkan semua ingredient di atas dimulai dgn onion garlic.

Bila kekuningan.. masukkan cream. Adun sebati.  Tuang atas eggplant td.







*Sapa tak suka terung,  bleh ganti dgn filet ayam atau daging.



Rambut tukar perang??.  Itu kata bidalan je ye.

4 comments:

  1. Huhu.. rambut kalau jadi perang pun, belacan tetap ditelan kan? Tak kisahla ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - belacan memang tetap makan... emmm yummy!!

      Delete
  2. huhu suspen aje...dimana bumi dpijak ..disitu langit dijunjung


    :-))

    ReplyDelete
  3. Hihi. Dah beraya sakan makan macam2, sesekali nak makanan orang berambut perang. :)

    Jemput singgah ke blog saya, VitaminSuci. Saya dah add link blog sam di bloglist saya. Terima kasih.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...