Monday, August 10, 2015

Ronda - Ronda Di Mirrabooka

Assalamualaikum..
Ketaksuban skg ni ialah meronda2 ke Mirrabooka.  Punca2nya sebab aritu terjumpa 1 restoran fast food halal kat sana.  Sejak tu terus asik nak menebeng kat sana hanya semata2 nak mkn buger atau vanilla ceramelnya yg sedap sgt tu.
Bagaimana pun tentang restoran fast food tu lain kali la crita..


Masa memula dtg sini dan dgr perkataan "Mirrabooka" ni  terus teringat soalan dlm kubur.

"Ma Rob buka?".

Haha..  seram Mak!!


Kalau kita ke sini .. bagai terlupa
sekejap yg kita tgh kat bandar omputeh. Terasa macam kat Madinah...sebab majoriti bandarnya dipenuhi dgn warga2 berkopiah dan bertudung labuh..
berkulit hitam dgn semerbak
bauan atar.

Paling suka mesjidnya yg meriah di
waktu maghrib dgn sekumpulan
gadis2 sunti dan kanak2 belajar
mengaji.



Restoran ni nasik dia sedap... tapi kaum lelaki je mendominasi ruang...dorang ngeteh2 lepas balik mesjid.








On the way ke Mirrabooka... ambik angin jap kat sini.   Terubat rindu pada tanahair bila terjumpa pokok2 ni..














3 comments:

  1. Uniknya nama tempat ni. Banyak yang menarik, patutla tuan blog jarang update, ke kebelakangan ni asyik melepak kat situ je ye???.lain kali tunjukkan gambar vanila karamel yang sedap sangat tu ya..

    ReplyDelete
  2. betik? sama tak rasa dengan malaysia....

    ReplyDelete
  3. Betikkkkk haha excited nampak pokok betik ;)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...