Tuesday, September 8, 2015

Kawin Suami Orang

Assalamualaikum...

Sealim2 lelaki..
belum tentu dapat berhenti merokok..
Sealim2 perempuan.
belum tentu dapat mengizinkan suaminya berkawin lagi..


Tetapi lain pula halnya dengan isteri seorang jejaka yg tengah dlm dilema ni....  Kak Mirror speechless.   





Sekadar gambar hiasan kay... takde kena mengena dengan entry.   Ingat Syamsul Yusof dgn Putri Sarah je ke bleh manja2....  ai pun sekali sekala nak jugak gedik2 dgn hubby... jgn maree!!






Awak dah habis pikir ke untuk "menduakan" isteri awak yg semulia2 kejadian itu?.


Ibu yg "NORMAL" sememangnya tak akan sekali2 mengizinkan anaknya mengkahwini suami orang.  Logik pun andai ibunya menghalang dan tindakannya itu betul. Dari statement gf awak, Kak Mirror simpulkan yg awak belum ada kemampuan dari segi kewangan.  Banyak faktor yang awak perlu ambik kira.    Bercinta memang indah, tetapi menggalas tanggungjawab bukanlah semudah ucapan di bibir,  banyak waktu kena agih2kan dengan bijaksana, persediaan zahir dan batin kena adil.

Perempuan tu dah ada anak?.  Itu pun satu faktor yg perlu awak fikirkan.  Soal kewangan, kasih sayang dan sbgnya.  

Cinta tanpa restu keluarga selalunya tak membawa ke mana Dik.   Kita berkahwin bukan untuk sehari dua.  

Kesimpulannya,  gilaplah apa yg sudah ada di depan mata.  Isteri awak adalah permata di antara kaca2.    Enjoy your life..    hiasi hari2 tua  bersama dengan penuh kasih sayang.    Jgn habis madu sepah dibuang.   Sian dia Dik... 


Kak Mirror hanya mampu menasihat, penentu jodoh adalah DIA (Allah)...  solatlah istiharah. 





nota :-

Sebarang bentuk email akan dipublish.  Kak Mirror tak akan menjawab persoalan secara personal lagi ye....  






9 comments:

  1. bercinta dengan hubby orang banyak yang perlu dikorban kan disamping ati danperasaan yang tak jelas....

    kalau kita mencintai seseorang tak semestinya kita miliki dia...

    tapi kalau dah jodoh..walau seribu halangan tetap akan jadi juga...kunfayakun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dgn Yan..
      "Cinta Tak Semestinya Memilikki"

      Delete
  2. Kak Mirror? He he...ada lagi point yang kak mirror tak habis tu.. Agaknya suami orang bila bercinta ni, dia perasan mcm time bujang2 dulu ke? Masa dia nak pujuk pompuan tu, dia tak ingat ke tanggungjawab dibahunya..anak dan isterinya..pada CM lah, sepatutnya bila pompuan dah tarik diri, si lelaki pun patutnya tarik brek. Pusing balik pada family dia dan teruskan kehidupan seperti biasa. Anggaplah selesai satu ujian rumahtangga and moe onnnn!!..geram pulak CM he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... setuju dgn CM. Point yg bagus. Kasihanilah anak2 yg lebih memerlukan perhatian..

      Pls tarik hand break and move on!

      Delete
  3. salam, kawen tu sonok, nak jaga perkawenan tu yg tak sonok., huhu2

    ReplyDelete
  4. Minta jauh jadi macam ni. Kena cari yang masih 'kosong'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah. Nauzubillahiminzalik.
      Byk yg berakhir dgn penyesalan di pihak yg kedua.

      Delete
  5. suami sila kembali kepada PENGATUR dulu sebelum membuat keputusan. moga mendapat petunjuk.

    Anyway, salam perkenalan dari follower #899 :)

    Jom FOLO saya

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...