Sunday, September 6, 2015

Setelah Hampir Setahun Tak Berjumpa Ibu Mertuaku.. (8 gambar jalan2)

Assalamualaikum w.b.t


Ada satu lokasi menarik ni ai nak share dgn uolls...  bukan saja cantik, malah  jauh dari jangkauan tenet.    So, sapa2 datang sini nak honeymoon... memang takde "gangguan2 luar",  telephone tak akan berdering2 sebab line memang lembab.. malah kadang2 ghaib terus.  Best kan?.  Haha..

Kalau nak datang sini seeloknya datang ketika musim spring untuk menikmati panorama bunga2an tulip segar.


Happy ibu mertuaku dapat berjumpa semula dengan menantu kesayangannya ini..... kekeke..
8 bulan ada kot ai tak balik Malaya.   Malam2 menangis  rindukan menantu cucu.... terinsaf ai mendengarnya.




"Apa yg u masak untuk Mak Mertua u Sam?"-   Semalam my BFFs tanya...





Ini ler..  dianya...    pumpkin pie, roti jala, kari, mee hoon sup, ayam pindang  dan lain2.


Ok, berbalik kepada kisah lokasi menarik yg ai cakap tadi tu... ianya di Araluen Botanic Park, hanya 35km south-east of the Perth CBD. Dibuka setiap hari kecuali hari2 Christmas.   Bayaran masuk/parking dlm AUD40 untuk sebuah kereta.






Nice view....
Actually ada air terjun bertingkat2 kat atas tu tapi kitorang tak nak naik sampai atas sgt.. demi mengambil kira tahap kesihatan MIL.


Train disediakan tapi kena beratur panjang...
Orang berpusu2 datang hari ni...













Ada karnival kecil2an kat lembah perbukitan tu...
Ada booth2 jual makanan.   Tapi rasa2nya semua tu wujud time karnival je kot...
hari2 lain  kafe je la yg ada.   Tu pun tak pasti la halal ke tak.. sebab memang tak makan pun kat situ..
Nak jalan2 tempat2 macam ni, ai memang prefer bawak bekal dari rumah.












Nota :-
Jgn lupa bawak tikar ok!!.
Bawak backpack is better dari bawak handbag kemilau2...sebab nak naik bukit..

10 comments:

  1. Wah.. bahagianya nenek dpt jumpa cucu2 dan menantu kesayangan.. syokla nenek dibawa berjalan ke taman yang lawa dan nyaman gitu.. kat melesia tgh berjerebu ni.. ada hari terpaksa batal kelas pj sb agak nampak jerebunya..

    Lama ke mentua stay kat sana tu... bolehla makan masakan menantu lama2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - Ha'ah... seronok plak tengok beliau happy dgn bunga2an.

      Oh jerebu plak Malaysiaku. Teringat saat2 kena bertopeng taun lepas.

      Delete
  2. Untunglah sam punya mak mertua..yan tak merasa air tangan mak mertua.

    ReplyDelete
  3. excited tgk makmertua MM..hihihi..misti happy dapat jumpa cucu n menantu kesayangan neh...

    ReplyDelete
  4. suka la mak mertua boleh pi jalan2. sayang cucu

    ReplyDelete
  5. cantiknya...cousin sara pun selalu share pic cantik2 dari sana... dia kat toowoomba sekarang wat phd..bestnya! jeles jeles...kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sara - Oh I see....
      Next time boleh la Sara jenguk beliau di sana and posing2 plak..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...