Sunday, November 29, 2015

Gaduh Dengan Classmate

Aku dah OK pun... don't worry.
Entry semalam tu... saja je.  Kalau tak tulis.. nanti aku lupa.  Kurang2 jadi pengajaran utk masa depan.


Ahh.. bukan berdilema dgn org2 kat sini.  Bukan!!.   Bukan org Aussie pun entry itu ... tapi.... sob sob sob.... biarlah rahsia.... sob sob sob......

So far aku bersyukur dicampakkan ke sini.   Thanks Allah and hubby. Berbeza kaler kulit dan agama bukan 1 penghalang membina ceria bersama.

Diakui... memang selalu bertegang tekak dgn Mat Italian tu.. (sbb dia suka gelar aku Pikachu).  Kah kah kah!.
Berselisih pendapat dgn Pak Burmese..
Sebab dia "very caring" Sgt..
asyik menasihat aku..
"Sam... don't do this... don't do that... bla bla bla..."
Macam Mak Nenek ko tau.

Tapi..
1 benda yg aku suka.. dorang suka jugak tolong aku pada banyak perkara.
Tak kedekut ilmu.
Jadi....  sejuk la jugak hati aku ni.
Baik2 marah ... jadi tak marah.

Begitulah kisahnya org2 kat sini.. classmate2 ni...yg so far baik2 belaka.  Tak de gaduh2 teruk... gaduh manja je.


Sekian.  Itu saja catatan utk hari ni sbg kenangan.  Thanks baca.

p/s :  asik membebel je ni... bila nak kongsi resepi ni ye?.   Inshaallah next time ye.











3 comments:

  1. assalamualaikum sam....untung nya dapat rasa lagi gaduh2 dengan rakan sekolah...rindu rasanya zaman tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam...
      Ha'ah Yan... kadangkala best pulak bergaduh... dorang ni pulak jenis tak ambik ati.

      Delete
  2. Hihi....nanti mesti rindu kat dorang....

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...