Sunday, November 29, 2015

Mula2 Suka... Lepas tu tetiba dingin.. kenapa?

Assalamualaikum gurlzz!!.

Lama betul Kak Mirror tak reply permasalahan remaja.  Kak Mirror nak pencen dari menjadi dokter lop ni sebenarnya... tapi macam kesian plak dgn remaja2 yg tak putus2 mengemail atau meninggalkan komen... jadi Ahkak compile la soalan tu jadi 1.

Mostly persoalan di benak dorang :-

"Kenapa ya... bopren saya ni... mula2 mcm suka... tetiba je dingin... dah tak nak text saya lagi?".



Jadi.. tanpa segan silu.. tadi Kak Mirror buat survey dgn gang2 Kak Mirror.


Berikut jawapan dorang :-


Jawapan2nya sgt kejamm Dik Non!!. Tapi dinukil dari pengalaman memasing.

1).  Syok sendiri.  Sebenarnya lelaki tu tak suka pun.  Halusinasi je tu..
2).  Masa first date... makan berbunyik.
3).  Makan... kepedasan  tetiba ternampak hingus dia meleleh.
4).  Badan bau hapak.
5).  Bulu hidung terkeluor.
6).  Mungkin dia busy.  Jaga mak sakit.
7).  Mungkin pelajarannya terganggu.
8).  Mungkin tgh pokai.
9).  Awek tu ngada2 sgt.
10).  Tak pandai ambik hati.
11).Awek banyak cengkadak.
12). Dah terpikat dgn org lain.
13). Mata Rabun ... Tak dpt nak text.
14). Terlalu ambik berat .. lelaki jadi serabut.
15). Terlalu mendesak.
16). Dinasihatkan keluarga (mungkin keluarganya tak berapa restu kot).


dah.. lupakan org yg tak suka.. baik
korang blaja masak..
lelaki suka tau pompuan sedap masak!



Nanti kalau dorang reply lg survey tu.. Kak Mirror sambung k!.  Jgn lupa ucapkan t.kasih pada abam2 lejen tu ye sbb sudi share pengalaman dgn jujur walaupun KEJAM!.






Sekian.

13 comments:

  1. Hihihi..sungguh kejam jawapan tu semua..tapi kan Miaa Mirror..kalau orang dah tak suka baik angkat kaki je kan.carilah yg lebih hensem...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Wa... cari je la yg lain..
      Baru bercinta je pun kan... bukannya dah beranak pinak.

      Delete
  2. Macam-macam jawapannya. Tak apa. Cuba yang lain pula. Sebenarnya nak pikat lelaki ada cara juga. Boleh tengok dalam blog saya perkongsianya..hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. U ada mention pasal MASAK jugak dlm entry tu kan?. Sah!. Lelaki dan makanan tak dpt dipisahkan. Itulah kunci rahsianya.

      Delete
  3. Hahahaha......zaman remaja ni macam2 kan.....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nini - Market tgh tinggi... tu yg dorang demanding.

      Delete
  4. Ala kak hahahahahahaha. Kita pun akan ada satu masa tu rasa hubungan tu hambar. Hambar je, bukan tak suka. Kena pandai pandai la cari cara nak ceriakan balik kan? But both must put the effort la. Tapi kalau baru sebulan bercinta dah hambar em susah den nak kata hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah... kalau baru sebulan dah hambar..
      maksudnya ada la tu yg nak kena muhasabah diri.

      Delete
  5. Datang bulan kot boipren tu...hehehe

    Assalamualaikum....Nak jemput tuan blog & pengomen setia untuk memeriahkan giveaway MYiDEAKiNi yang sedang berlangsung...Jemput yer...

    http://www.myideakini.com/2015/11/myideakinicom-random-rm200-bloglist.html

    ReplyDelete
  6. macam2 jawapannya kejam tapi kelakar...hehehe

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...