Monday, December 21, 2015

Voucher Candle Light Dinner Dari Boss

Dah ku kata... boss aku memang baik hati.  Hari ni dapat voucher makan malam 70 dollar.  Tq boss..  moga bisnes bertambah maju.  Aamiin..




My boss ni, Bahasa inggerisnya sgt Aussie!!.  Si jawa macam aku ni kena  menjadi pendengar yg baik.  Telinga kena bukak luas2 dan peka..

"Sam... do u know what is bogan?".

"Burger??".  Hihi..

Tengok tu... kan jauh beza... burger dgn bogan.  Hahaha..

"Have a look.. the guy behind u.. is trying to teach u how bogan is look like.. Sam.. have a look".   Sambil beliau menunjuk ke arah supervisor di belakang aku..  kih3... siann.  Saja kot beliau bergurau.  Tak de ler bogan mananya punnn supervisor aku tu..

So murid2... bogan maksudnya ialah org yg tidak senonoh atau tak canggih, atau low class (dari segi pakaian, tutur kata dsbnya).   Begitulah pelajaran English Aussie kita arini ye... hingga bertemu lagi!!.


6 comments:

  1. Wow, romantik gitu mm nanti candle light. Tp mat salleh ni kan diorg suka reward org kan. Bgs lah jaga staff kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup Hany...
      Bersyukur dpt boss yg sgt professional dan understanding.

      Delete
  2. wah..tahniah sam...untunglah dapat bos yang baik

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...