Thursday, January 14, 2016

Jadilah Seperti Rashid dan Jakarta

Assalamualaikum gurlzz..
Tetiba nama Rashid jadi viral.. terus la Mak pun busy body tanya Google.  Rupa2nya nama rekaan semata.

Ada komen2 yg kata..
 " Tak lawak".
"Tak lucu".
"Tiru mat saleh Be like Bill".

Ini bukan soal lucu Nak.. tapi mesej yg cuba disampaikan tu.. ce hayati dan renungkan...  Ai suka!.

Panjang sebenarnya tapi cukup la 3 ni je yg ai screen shot.  Selebihnya uoll google.





Ini Miss Mirror..
Hari ni Hari Jadi Miss Mirror..
Tapi tak ada hadiah...
Miss Mirror tak nangis..
Miss Mirror dah matang!
ngeeeeeee....

Miss Mirror tahu..
Mengingati hari kematian itu lebih
bermakna dari sibukkan hal hari jadi..
Jadilah seperti Miss Mirror..
kih kih kih....  niteeeee!!


p/s :  Bersyukur sgt .  Guess what?. Patutnya minggu ni ai terbang ke Jakarta untuk celebrate my birthday.. tetiba tak jadik.. rupa2nya Allah ingin menyelamatkan dari suasana pengeboman kat sana.  Buat teman2 yg sdg liburan di sana.. moga kalian selamat ya Mbak.. sorry next time aja aku ngikutin kamu.

**  PRAY FOR JAKARTA.**
         

4 comments:

  1. Happy birthday kak mirror.. a.k.a Sam.. haha.. ari birtday ni wajib panggil kak sam la, sebab tunjuk hormat sikit. Haha., ari biasa pun hormat juga.. moha sihat selalu dan ceria sokmo ye kak sam..

    Terkejut jg pasal Jakarta tu kan? Kat sini lak semalam kes lori langgar banyak kenderaan depan sekolah tu pun agak tragik je, alahai..ngerinya.takpe, kita doakan yg baik2...InsyaAllah moga akak sentiasa dlm lindungan Allah.. setiap yg dibuat ada hikmah-Nya.. moga sentiasa buat benda yang baik dan berkat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Aisy for de wish!!.

      Oo eksiden tu.. Kak Sam dpt juga khabar berita dari wassap group tp takut nak tengok pix2 yg diforward.. so x download pun.

      Delete
  2. Betul tu pengisiannya tu di ambil..in shaa Allah

    Anyway kita nak ucaplah kat awak selamat hari lahir..awak..jauhnya nak celebrate hari jadi...ada hikmah tak kesana ye...walau tk kna kat kita...tapi takut weiyhhhh..jadilah mcm rashid tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Kak Nor..
      Ha'ah konon2 nak celebrate kat sana dgn ustazah kami yg berasal dari sana.. tetiba Ain kansel.. rupa2nya ada hikmah.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...