Sunday, January 10, 2016

Dialog Tepian Sungai

Assalamualaikum gurlzz!!

Sihat hendaknya...

Untuk rekod :    Kat Perth ni kalau malam2 terdesak nak beli beras ke .. sayur ke... boleh pegi IGA di Apple Cross.  Itu je mini market yg bukak sampai pagi yg kutemui setakat ni.

Sorry pix tak berkaitan.  Ini kisah memancing.



Terasa damai pulak menemani suami memancing kat tepian sungai ni...

Lalu terlintas kat benakku.. pepohonan yg kering akibat suhu 40 darjah yg melanda mutakhir ni pun dah cukup menarik di pandangan dan mendamaikan jiwa... apatah lagi kalau "di sana" nun di Syurga yg pohonnya berjuntai2 dibaluti buah2an yg segar... yg berganda2 lazatnya..  kan?.

*inspirasi



Bunga2 kemboja yg bertaburan..











Pix atas : Kak Mirror di musim panas.  Konon nak ikut tip Kajol.. mengurangkan terkena pancaran matahari untuk kulit yg cerah... tapi nampaknya tak berapa berhasil la musim2 summer ni..  harus ada kain baju tak bersidai nanti.. Haha..



5 comments:

  1. dekat perth pun ada bunga kenboja ye sam
    :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun tak sangka Yan.. ada pokok kemboja kat sini.
      Terus teringat lagu Awie.. bertajuk "Sejati".

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...