Thursday, January 28, 2016

Pasrah Dalam Kehilangan

Tajuk ni.. dua dalam satu sebenarnya..

First.. sebab nak cerita pasal kehilangan follower secara berjemaah untuk musim kedua.  (Batch pertama December yg lalu).  

Puncanya dah tau dah Dik Non (baca pix bawah).   Takpe.. bagi ai asalkan bukan salah kita .. it's not a big deal!.   Lain ler kalau disebabkan oleh dosa kita... contohnya KECELUPARAN mulut dlm penulisan.. pastu org pakat2 reramai unfollow.  Itu baru dikira menyedihkan. Harus akan muhasabah diri 1001 malam.


 Begitulah resam  hidup.. tiada yg kekal.  Kira nasib baik dah tu... baru ilang follower, bukan dgn blog2 kita plak yg ilang.



p /s :    Pssttt... anyway korang pernah tak unfollow orang kerana keceluparan mulut?.  

My fren lg kesian kot sbb pernah ilang pix.   Dah simpan byk2 pix kenangan dlm belog.. tetiba 1 ari tengok pix tu blank je.   Begitulah adatnya benda pinjaman kan?. Pasrah je la.  Sebab tu ai suka buat back up pix kat byk tempat.. especially pix2 yg nostalgic.



Ok.  Bab kedua... pasal Kehilangan Awekzz oleh follower2 remaja.


Tak sangka, bertahun juga "entry cintan cintun" tu bertahan.  Kalau sempat memang  Kak Mirror reply permasalahan adik2 tu ikut kemampuan.


Kalau tak sempat reply.. Kak Mirror selalunya cuma mampu berdoa.. "Ya Allah kasihanilah remaja ini.. berilah dia pengganti yg lebih hensem/cun melecun dan beriman."




OK Dik..  usah dibazir maskaramu yg mahal itu untuk menangisi sebuah kehilangan.  Niteee!

6 comments:

  1. Akak dah follower ciput Sam..
    Lagilah bertambah ciput bila kehilangan secara berjemaah ni hahhaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe la Kak Yati..
      Redho je la kita..
      Nanti Allah akan ganti yg lebih baik.

      Delete
  2. Samalah.. teman blog kakak dah beratus kena "culik". Memula ingatkan dah tak suka Titisan kakak tapi bila jenjalan baru tahu...

    Menagis mengadu pada Allah biasa akan lebih lega kan Sam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Kak Zakie.. memula sangka teman2 blogger dah merajuk.. rupa2nya kena "culik".

      Delete
    2. Betul tu Kak Zakie.. memula sangka teman2 blogger dah merajuk.. rupa2nya kena "culik".

      Delete
  3. pernah unfollow orang sebab terlalu bosan

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...