Thursday, March 3, 2016

Hari Ni Result SPM Keluar

Saja Makcik Mirror bagitau pagi2..
kot la ada yg baru keluar gua dan
tak dapat berita.. haha..
Assalamualaikum and morning semua!!
Makcik Mirror tumpang berdebar..
Org lain yg ambik result SPM..
Kita pulak tertumpang debarnya ye..
Ehhh kau ni Sam!.

Makcik doakan moga korang semua dapat flying colour..
Congrats in advance kepada yg Berjaya nanti!!

Sekiranya sebaliknya..
jangan berputus asa..
Jgn nangis2..

No matter how much yr result, remember it is not the end of the world. The sun still rise tomorrow morning.. life must go on.

They are many who did not do well in the spm exam but have done well in life.

Some who did not even complete their education have achieved success and prosperity.


Cepat2 tonton YouTube Dato Aliff Syukri..   pasti terinspirasi.
(Aku tak kata result spm beliau teruk..
sbb beliau pun tak mention cuma..
ada sesuatu yg boleh dipelajari melalui beliau).


Tertarik Makcik dengan kisah
perjalanan hidup Dato Terlajak Laris
iteww!!
Bermula dari kanak2 yg Dyslexia..
(sebagaimana pengakuan beliau sendiri )
akhirnya mampu meraih kejayaan hebat..

Apakah itu Dyslexia?.
Mereka yg semasa kecilnya mengalami masalah menulis dan membaca..

Suka dengar kisahnya
yg menjadikan "hinaan" orang
sebagai pemangkin untuk meraih
kejayaan.


Moral of the story..
Jangan pernah berduka sekiranya dihina.. (ianya sebenarnya "ubat mujarab" untuk menyahkan syaitan2 kemalasan dalam diri)..

Jangan pernah down..
sekiranya ada kekurangan..
Kerana tiap kekurangan,
pasti Allah hadirkan banyak lagi
kelebihan..
Hidup ini ibarat roda2..
Sesungguhnya tiada yg mustahil..
kerana Allah ada..


Dato Vida, pemegang PHD Biology ni pun Makcik suka!.
Solat malam menjadi rahsia kejayaan beliau.












4 comments:

  1. Sungguh benar bagai dikata. Kakak ada kawan dulu sekolah sijil SPM pun tak ada tapi sekarang dah berjaya dlm business catering. Boleh memberi peluang kerja pada ramai org lagi. Kakak ni jadi kuli dari dulu sampai sekarang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sungguh menginspirasikan cerita kawan Kak Zakie tu..
      Masa depan org kita tak mampu meramal dari kecik kan Kak.

      Delete
  2. Baguih2 contohi tpi harta byk jgn simpn pkai guna,berkat..yg di nikmati tulh rezeki berkat..bkn angka dlm bank...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi menyimpan utk masa depan anak pun penting juga K.Nor..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...