Tuesday, March 15, 2016

Semester Baru 2016

Kita tidak tahu usaha ke berapa akan berhasil.. sebagaimana kita pun tak tahu doa mana yg bakal dikabulkan...

So...  perbanyakkanlah keduanya itu ~ usaha dan doa.


Assalamualaikum everyone!!.
Jom mulakan pagi dengan keceriaan dan semangat waja!.  Kita cerita yg best2 je.. walau ada 1001 cerita pahit.. lupakan yg pahit itu.

Kalau ikutkan.... ai pun tgh tak best sebab esok ada kuliah.  Tapi... cerita yg bestnya ialah... 3 hari lepas dpt email mengatakan praktikalku (yg itu ari) telah berjaya & memuaskan hati, brilliant dan bla bla bla...   (maunya tak seronok sebab ai memang stress giler melalui semua pengalaman tu.. alih2 lulus dgn cemerlang mestilah sengih2 sampai ke ptg).   Takyah nak ucap tahniah sgt sebab masih byk lagi benda utk dilalui..



Dah siapkan speghetti olio untuk  3 kanak2 & remaja itew.  Hubby tak makan sgt mende2 ni... so ai bakarkan ikan sebelum ku tinggalkan beliau bagi reheasel nasyid. (ada acara pertemuan muslimah2 seantero dunia hujung bulan ni).  Ustazah pujuk ai join dari kebosanan kat umah.  OK la kot  sebab semuanya pompuan.  Mungkin sekadar jadi Mak Pacak kat barisan belakang.. hihi.. 

Ok lah .. babai.. ngantuk plak bangun awal sgt.. cuaca di Perth sgt panazz berdentum!





5 comments:

  1. Tetaplah kakak nak ucap tahniah. Eh.. ganjaran dari usaha tu Sam. Siap ada spaghetti lagi sedapnya:)

    Lama kakak tak bernasyid tau Sam. Kena tujuk gambar tau bila tiba masanya nanti. Nak juga kakak tengok keseronokannya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. T.kasih Kak Zakie..
      Haha.. saya pun dah berpuluh tahun tak bernasyid.. tak tau la cemana nanti Kak.

      Delete
  2. Eh... kat M'sia skrg pun panas tau
    Tapi JB semalam hujan lebat tak terkata bagi sejuk sikit.

    ReplyDelete
  3. tahniah tahniah tahniah
    and good luck untuk nasyid pulak walaupun jadi mak pacak tapi ada contribute suara jugak tu

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...