Wednesday, April 6, 2016

Persiapan Awal Untuk "Multicultural Day" - Event

Oh Dunia!!!.   Dengarlah niat suciku ini.....   Puan Sam ingin memperkenalkan Malaysia di mata dunia...  ngeh ngeh ngeh......



Assalamualaikum....  haiiiiiiii...

Bulan ni...   Ai kena incharge Multicultural Day..... I  loikeeeeeeeeeeeee..... walau agak stress... tapi sebenarnya suka.
Maka itulah malam ni kena google banyak benda tentang menu2 Malaysia yg mewakili negaraku.     Google punya google... rupa2nya pix2 tu dari belog sendiri..


Ni semua pix2 buffet ramadhan beberapa tahun lepas kat sebuah hotel di Malaysia.   Tu la... sapa kata pengupload pix makanan "mental", sampai masa ianya berguna kepada yg memerlukan.








Nak hidang macam ni la nanti...  itu pun kalau jumpa daun pisang kat sini.
Mana la nak carik kain batik untuk kubuat alas meja???.
Wajarkah ku korbankan hadiah batik pemberian orang yg blom sempat kujahit itew???!.
Nak kena tanya si pemberi nampaknya ni.




Pix2 atas... pix throwback saja ok!.  Jgn nanti ingat ai dah balik Malaysia pulak.   Lately ada orang gossip yg ai dah balik Malaysia dan bekerja kat sana.   Tak betul semua tu... gossip semata.  Ai masih menghirup udara Aussie saban pagi.     Grad memang dah grad tapi   masih menjalani hari2 sebagai seorang pelajar.



Kena google jugak bendera2 negara lain yg termasuk dalam ini filem untuk dimasukkan dalam flyer.    Masakan2 lain akan dipantau oleh kawan2 lain dari negera2 berikut :-



Wait2.... ce teka...  bendera negara mana ni?


Apa?.    Malas nak teka??.



Korea...








Hong Kong





Bhutan



India







Dan ini.... negaraku Malaysia yg tercinta...





Doakan event ini sukses ok dan makanan habis terjual..
Kalau baik ati... bagi la idea.. mana la tau ada idea yg best2.   Jasamu dikenang.
Thank you!!!!!







p/s  :   Pengupload pix makanan tak mental??.  Tapi kalau niat riak.... memang sah2 ler mental...

4 comments:

  1. good luck and all the best ! semoga event berjalan lancar :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bersemangat saya dengar.
      T.kasih Lia atas doanya.. :)
      Aamiin.

      Delete
  2. Bagus pengalaman yg sukar ni ilmu pu banayak terdptttt,yg kata mental tu..cemburu sebnrnya...hihi kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. Kak Nor..
      Sebenarnya.. tak de pun org ckp "mental" personally pada saya. Just terbaca artikel2 mengenainya.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...