Sunday, May 29, 2016

Baju Raya Dah Siap!

Akhirnya berjaya pun aku membuktikan pada IRP bahawa mesin jahit kubeli tidak lah sia2 bila mana beberapa helai baju raya telah ku sempurnakan dgn jayanya minggu ini.    Oh abangg.... lihatlah!!. Hehe...





Sehelai kurung nan unggu...
Hentam je aku jahit.... tapi inshaallah selesa ye Nok sebab cotton.

Dah tua2 ni... aku lebih pentingkan keselesaan dari berblink2.. tapi MIL ada
juga belikan baju blink2 taun ni.. tgh on de way.   Tq MIL.



... dan baju mende tah ni... aku tiru kat FB... tu ari org viral.  Dah mcm baju pregnant plak bila kupakai... mungkin aku tersalah ukur la kot.  KIV dulu la kot utk pakai raya haji. Haha...

Kpd yg nak mencuba jahit baju ni... bleh la ke FB Njannah (sorry... tak reti plak nak bubuh link kat sini).


Orang kata....  "Perempuan kalau dia kata itu baju raya dia... jangan percaya".

Ya ke?.   Kalau yg berbaju kurung pegi keja... ya la kot.   Mcm aku ni... tgh winter.. tak dpt nak berbaju kurung lg.


Ok gurlzz.   Jgn pernah bersedih kalau blom ada baju raya.  Buat je macam aku... jahit sendiri.   Jimat 70% Dik Non!


12 comments:

  1. Adoi.. jahit sendiri tu mudah cakap drp buat bagi yang tak mahir dan malas menjahit cik kak oii.. haha. Saya laa yg dalam kategori tu.. abis , risau kain hancur lebih baik beli bj siap je nati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..
      Kalau kat Msia.. memang sebaiknya beli siap je Aisy. Lawo2 dan harga pun berpatutan. Kat sini tak byk pilihan, upah pun bleh tahan mahal.

      Delete
  2. Replies
    1. Takde la hebat mana pun Deq Su... hahahaha.. mengisi cuti2 semester.

      Delete
  3. Replies
    1. Husna - Dah kira terlambat dah ni.. hihi.

      Saja.. sementara cuti aritu, mengisi masa lapang.

      Delete
  4. Replies
    1. Malu aii....πŸ™ˆπŸ™Š
      Biasa je pun..

      Delete
    2. Aii jahit2 is never in speaker term hahah

      Delete
  5. TOLONGG, NAK BELAJAR JAHIT, HEEEE ~ start basic, basic pun takdak tahuuu.lol ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nona - Ok gi belajar..
      At least dpt buat baju kurung pun jadik la.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...