Sunday, June 5, 2016

Ngeteh Bersama Kawan Lama Dari Malaya

Assalamualaikum...

First sekali, nak ucapkan thank you pada Mak Datin dari tanahair yg sudi ngeteh dgn ai aritu.    Tq juga buat hubby beliau yg memberikan keizinan.



Kemain exited ai... abis je kelas... tros zuppppppp lari ke Perth City sampai classmate ai Si Tandin call... ingatkan purse ai tertinggal atas meja atau hapa.. rupa2nya sebab pelik tgk ai alih2  ghaib dari pandangan... hahahaha.  Sian classmateku itu terabai gara2 kawannya ni terexited nak jumpa kawan lamanya yg sorang ni. 


Ai gamble je tunggu depan MC D Hay Street tu tanpa call terlebih dahulu. Tapi dlm masa yg sama dah update status kat fb.. in case klu kwn2 lain terbaca bleh tlg inform kat Datin.  Tapi hampeh.. rupa2nya tak bukak fb pun.

Tapi... Sungguh kecik je bumi Perth ni, tetiba dari jauh ku terlihat sebuah keluarga yg kukira orang Msia sedang asik mundar mandir nun di seberang jalan... seorang darinya mcm pernah ku lihat, tapi di mana ya??.

Ai gagahkan diri memanggil nama beliau. Oh.. ramalanku benar belaka. Memang itulah sahabatku si Yati yg sudah lama tidak ku temui.

Kami berdua pun bermesyuarat tingkap di sebuah restoran halal berdekatan hingga senja melabuhkan tirainya. Itu pun rasa mcm tak cukup masa dah.. haha. Sorry.. Mak kena balik awal Nok...  biasa le bila dah jadi emak2 ni.  

Sekian entry penghargaan.







4 comments:

  1. Amboi kemain ya berkejaran nk jumpa kawan lama dari tanah malaya.. lepas rindu ye..

    Selamat berpuasa buat Kak Sam sekeluarga... moga bertambah keberkatan utk kita semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... biasa la Aisy, dah 18 thn kot tak jumpa beliau ni.

      Selamat berpuasa juga utk Aisy & family.

      Delete
  2. Selamat berpuasa kak sam.. raya balik malaysia tak?

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...