Saturday, June 11, 2016

Jika Dianaktirikan...

Assalamualaikum...

"Amacam study Sam?."

Oh study?.  Minggu ni.. kajian kita ialah.. "discrimination at the workplace".   Kat Aussie ni ada legislation2 tertentu dlm melindungi pekerja dari didiskriminasi.  Waima  lesb*#!.. and gay (LGBT) pun ada perlindungan tertentu   utk  tidak didiskriminasi di tempat kerja.

Begitu juga warga2 emas.   Perempuan preggy dsbnya. Don't ever2... berlaku tak adil di tempat keja. Pendek kata, segala bentuk diskriminasi adalah di bawah perlindungan akta pekerja then kpd yg gagal menepati... silap hb... see u in court!😱😵

Ai just bagi statement je k... sekadar untuk menambah pengetahuan am kita semua,  bukan nak compare atau ckp hujan batu di negara org bagus atau tak bagus... tapi ini adalah ketentuan yg telah ditetapkan dlm policy.    Manalah tau tetiba korang tertakdir bisnes tempe kat sini and employ orang.  Harus tahu apa yg boleh dan tidak.

Irp yg masak aritu.. Tq hubby.


Well... lupakan soal kerja.  Let's talk about dunia seharian. Does anyone of you resonate it?. Maksud ai... didiskriminasikan oleh seseorang?.  Ok... jika pernah atau sedang melalui...takpe.. jgn nak sedih2 sgt.. anggaplah mungkin Allah nak bagi lebih di tempat lain, maka itu dikurangkan di tempat lain.   Yes... mungkin Allah bagi anda kurang kasih sayang misalnya.. oh rupa2nya esok lusa tup2 dapat benda lain, rezeki lain... dpt emas sekontena pulak.... atau.... naik pangkat pulak..  atau dpt ank yg comel bak Aaisyah Dhiarana...  Hihi... itu contoh saja.   BTW... Ingat selalu... ALLAH ITU MAHA ADIL....tidak pernah ada diskriminasi...

Remember... for everything u have lost....you have gained something else.  Without the dark... u would never see the stars.


Posa2 ni... doa makbul.  Teruskan berdoa.

Pesanan...
"Barangsiapa yang menunaikan solat pd mlm Ramadhan (solat tarawih) dengan penuh keimanan dan mengharap (pahala dari Allah), maka dosa dosanya yg lalu akan diampuni"-HR Shahih Muslim 1266















No comments:

Post a Comment

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...