Tuesday, July 12, 2016

Pertama Kali Bershell Out Di Batu Pahat

Assalamualaikum...

Kat Aussie macam tak jumpa lagi restoran2 bershell out ni, (seafood2 yg makan ratah kat pinggan  tu biasa la, kat Fremantle ada banyak)... tu yg balik Malaysia anak2 terjakon jap dapat makan kat Pak Ngah station ni..

Pak Ngah Station berlokasi di Batu Pahat.. dekat2 dgn Restoran Madinat.



Oder untuk 3 dewasa 2 kanak2 je...
Tu pun dah segunung.. tak mampu nak abiskan.
Mil  diajak tak mo, dah kepenatan dan kekenyangan...  adik ipo yg stay dgn Mil plak busy....
So kami makan 5 beranak je malam ni.




Masa snap pix ni... dia blom tuang lg semangkuk..  Semua sekali RM40 shj.

Dia bagi apron plastik tiap seorang..



Dlm 1 set tu dia bagi semangkuk lemak cili api dan dlm banyak2 seafood yg berlonggok atas alas meja plastik tu ai suka ketam dgn udang dia je.  Lebih banyak ratah yg tu.. berbanding kupang.


Alhamdulillah.... shell out sudah, durian yg dirindu pun dah dapat masa balik Jb aritu..cendol pun sudah,  so, tgh mikir ni... apa lagi yg belum tertunai  kat tanahair??.    Hihi.

8 comments:

  1. Wah. Syokla balik beraya sambil menikmati apa yg dihajati. Ha cepat fikir lagi dan makan puas puas supaya tak teringat bila dah ke sana semula nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - Tu la tgh berkerut dahi mikir ni, apa benda lg yg nak dimakan puas2 sebelum balik Aussie.😃😃

      Delete
  2. Selamat Hari Raya Aidilfitri MM
    Untunglah knor yg kat sini belum lagi bershelout tau..hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq. U too.

      K.Nor busy sgt.. byk duit masyuk posa2 ritu kan.. tu yg sampai tak sempat.

      Delete
  3. waaahh murah lah kat sana.. saya ada kampung belah suami kat sana.. nanti boleh lah pergi merasa... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat BP ni ada lg 1 tempat shell out nama dia Jentayu, Pt Raja... pun boleh Aty cuba.

      Delete
  4. Selamat hari raya kak MM! Wah lepas geram ye.. Durian tu mmg wajib carik. hehehe =)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...