Friday, January 27, 2017

Belajar Dulu Menangani Erti Sunyi Sedari Bujang

Assalamualaikum  gurlzz!.

Benda paling boring bila bestie2 semua tak datang kelas dan kita sensorang tercongok depan computer sebab yg lain tgh buat repeat test.    But....  no no no... jgn pernah rasa boring atau sunyi sebab Kak Mirror masih ada hiburan lain, ngeblog.

Saja Kak Mirror bagi salam kat gurgurlz je sebab hari ni nak merapu untuk gurgurl.

Back to the topik pasal boring.    U guyss  harus belajar menanganinya dari zaman bujang lagi.  Melentur buluh biar dari rebung!.   Kak Mirror tahu budak2 remaja yg dilahirkan dalam dulang emas agak payah melalui situasi ini.   Am I right?.  Anak2 yg lahir dlm dulang tembaga mungkin dah tak kisah... sebab dah terbiasa dari kecik bersusah tanpa hiburan.  Hiburan mereka hanya unggas2 yg terbang.

Bukan apa dik..
Sekurang2nya kalau dari sekarang anda dah praktis tentang cara2 membahagiakan diri sendiri tanpa bantuan orang lain (selain Allah)..   esok2 dah dewasa anda dah immune dah.    Anda dah tak kisah lagi ditinggal PAKWE YANG KEREK  sebab anda tahu tanpanya pun anda boleh bahagia dan berdikari.

Tak mo lagi mengeluh2 kesedihan,  sunyi takde boy friend ye.   Ada peminat pun hidup lagi payah tau.    Kah kah kah.   Kak Mirror nak cerita tapi takut korang muntah je.   Kah kah kah.. (tak rasa guilty sebab dah cerita pun dgn IRP).

Credit to : ig Tausiyahku


Nak kata cun sangat macam Che Ta... idak le Kak Mirror ni..  (dlm kelas I kat Aussie ni...  agaknya I yg paling hodoh.... hahahaha..)  tapi dek kerana kecantikan sifatnya adalah subjektif....  tak pasal2   terpaksa Kak Mirror mengkurantinkan diri untuk selama 3,4 minggu kot.   Menci sebenarnya sebab Kak Mirror suka shopping kat tempat tu.... tapi tetiba..... demi keselamatan,  Kak Mirror terpaksa stop.... sampaiiiilah beliau tak dpt cam muka Ahkak lg.  (Maklum ajelah wanita bertudung boleh dikira dgn jari.. agak payah untuk menyembunyikan identiti).

Klu mcm Tyra Bank ni baru lawo!



Minggu lepas  Kak Mirror ke sana sebab nak cari barang penting . Suddenly  that man bg handbag (kak mirror tak terkejut sebab dah jadi kelaziman kat sini org memang suka bg brng percuma bila waktu biz hours hampir tamat).   Kak Mirror ambik la.. sebab ingatkan beliau mcm peniaga2 lain yg Kak Mirror temui sebelum ni..

Tetiba ada 1 ayatnya yg buat Kak Mirror terpikir..

"I am single.... my name is bla bla bla....  I like yr face... bla bla bla... see me again next week,  I have more things to give U".


Tros rasa tak sedap ati pulak Ahkak.  Tros mcm2 mengganggu fikiran.   Tros takut nak ke sana lagi.


Sekian entry perasan dari Ahkak untuk renungan bersama.   Sesiapa nak bagi idea.. dipersilakan.  Utk info,  Kak Mirror suka tempat tu... itu je hiburan di hari minggu

 












4 comments:

  1. Kena pergi berteman agaknya. Sekarang orang macam-macam akak. Orang luar degan orang Malaysia kadang bersebab juga. Tapi tak tahu lah.. Hanya cadangan aje.

    ReplyDelete
  2. Hihihi..bagi ada makna rupanya...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...