Thursday, January 12, 2017

Honeymoon 2017

"Ok jgn nangis2..  nanti Sayang ikut Mummy pindah London... kita buka buku baru".

" Maaf  Papa dah terlambat...  Papa kena ambik boarding pass skg...  Papa dan Mama nak pindah Kutub Utara... awak jaga diri baik2   ".

Dialog2 yg biasa kita dengar dalam drama kan?.    Peliklah...  macam senang plak dorang ni dapat visa.   Hari ni plan... esok dah boleh main2 pindah ke oberseas dengan selamatnya dan beranak pinak pulak di sana......  Hahahaha..

It's not that simple la sayang oiii!!.   Tak taulah kalau lain negara, lain caranya.

Hmmmmm..   dah nama pun drama kan.. yg kau sibuk nak ambik kisah tu kenapa Sam?.  Baik kongsi resepi ke... ada juga pahala.

Sorry....   untuk  minggu ni takde resepi.  Masak main campak2 je 2, 3 hari ni.  Oh ya.. alhamdulillah  itu ari TERHONEY MOON dgn Encik Suami secara tak semena2.    Last minute plan.  

Kami ni bukan pernah honeymoon pun.... sebab tu bila Allah bagi  peluang.. rasa bersyukur dan nikmatnya lebih sikit...  kemanisannya tu terasa2 sampai skg....    Tros rasa sayang kat somi lebih sikit.   Kah kah kah.   Wekk... yulkkkkk muntahlah. 😝😝... ai cuma nak bagi tip je pada pasangan2 yg berkahwin di luar sana..... once a while bawalah wife honeymoon walau sekadar tepi parit ujung kampung.  Hahahaha..


Kami pun honeymoon tak jauh dari rumah..  cuma saja ngengada  sewa homestay... tu pun banyak yg full house.. apa taknya pilih hari weekend.


Ok... kita belanja gambo sikit.  Sikit je.. banyak2 takut ada yg muntah ijau... seram ai!






Sedap pulak "ais krim ala2 moo" yg bro tu belanja..



Honeymoon la sangatt...😝.   temankan hubby memancing sebenarnya.  Btw... ai suka je.


Kesimpulannya...
Bukan lokasi yg menjadikan percutian kita itu indah...
Tapi...  cara bagaimana kita melalui percutian itu..

Moga anda semua sihat dan ceria...
Bahagia bersama pasangan masing2...






6 comments:

  1. Betul tu sam..
    Bercuti ke tempat yg menarik sekali pun..
    Kalau ianya hambar dan moody..
    tak jadi menariknya cuti tu kan..

    lagi best mandi sungai terjun tiruk hahahhaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sgt tu Kak Yati...
      Kalau bercuti naik flight turun flight tapi buat kita moody pun takde makna.

      Delete
  2. Wah syoknya. Honeymoon kali ke berapa dah ni πŸ˜ƒ

    ReplyDelete
  3. Gambar yg last tu mcm Mickey mouse hulur bunga kt pokok yg satu lg...imaginasiiii...
    Anyway Semoga berbahagia selalu,Sam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah la MumMe... baru saya terperasan pix tu!. Nampaknya mmg romantik la view yg kami pegi aritu.. kekeke.

      T.kasih.. aamiin.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...