Tuesday, February 21, 2017

Moga2 Esok Best...

"Bang selebu kuali sawa" hari ni..
Pagi2 dah terstuck dlm lif sensorang.. (selama duduk sini jarang naik lif)..
Tapi pagi semalam ada urusan.
Tu yg kalut semacam.. haha..
Tekan2 punat.... buat dek plak dia tak nak terbukak..

Ah malas nak ingat..
Pendek kata... hari ni tak best..
Tapi telah berjaya dibestkan oleh anak2..
Balik kelas tengok2 Ain dah masak.

Sebab anda semua telah melaksanakan tugasan dengan jayanya ( yg tidak pun mama pinta)... maka mama sumpah korang semua berjodoh dengan pasangan yg beriman,  kacak/ayu jelita, hebat, dpt anak2 yg comel dan happily ever after.  Aamiin.


Ni air tangan si kakak - dinner mlm ni.


Ini pula dari Qistina - Mlm semalam

Ini Shashal masak  utk supper..


Bersyukur mama telah melahirkan Chef2 terkemuka.  Wahahaha.   Sila berusaha dgn lebih gigih lagi di masa2 akan datang.


Sila pastikan  :-

1).   Ain -  Ayam dimasak sepenuhnya hingga tak kelihatan langsung kesan2 merah.  Baguz sebab carrot masih ada kesan2 ranggup!.  Overall sedap.

2).   Speghetti Qistina utk hari kedua ni dah ok... tak keras.. maksudnya kalau dicampak ke dinding akan melekat.. tu tanda dah cukup masak.   Pujian sekali lg sbb mushroom dimasak lama. Baguz!.  Dgr pun nasihat Mama walau second try ni masak tanpa pengawasan.

3).   Shasal -  sebab kali ni beliau masak meggi je... so mama tak nak komen sgt.  Tapi bagus ada cili padi tu ye... mama suka!.








8 comments:

  1. Anak-anak semua dengar ni auntie nak kata. Mama sebenarnya dah terlalu gembira sebab balik dah tak perlu ke dapur lagi. Lega rasa bila tinggal ngap aje...:)

    Auntie tahu sebab auntie pun sama:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betulll!!.
      Semalam memang penat sgt Kak Zakie... dah terpikir nak makan kat luar je.

      Delete
  2. Mesti best kan perasaan dia bila anak-anak dah besar and tolong masak sekali dekat dapur. saya singgah blog akak dan follow ya kak. salam perkenalan dan jemput melawat blog saya jika berkelapangan.

    ReplyDelete
  3. Sedap hidangannya. Boleh makan dengan gembiranya.

    ReplyDelete
  4. Sejuk perut mama melahirkan....

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...