Saturday, February 25, 2017

Shopping2 complex yang ada kemudahan tempat solat di Perth

Assalamualaikum guysss....


Entah apa yang digusarkan si Sam,  dulu pun pernah upload  pix  sedih...   masa  pagi2 ulang alik gi praktikal.   Muka pun monyok je dalam pix tu kan?.  Haha..  Sudahnya habis jugak dilalui dan pix itu kekal di situ untuk tatapan anak cucu.     Bila tengok balik.... insaf.   Berkata2 dalam diri..

"Ya Allah... tak sangkanya aku mampu hadapi semua ini?".

Then minggu ni...  nak hadap lagi situasi yang sama walau perkara berbeza.    Tapi aku tak mo lah stress2 lagi.   Aku nak redah je!!.       Sometimes  kita ni sekadar takut dengan bayang-bayang sendiri.   Lumrah kehidupan, bila sesuatu tu kita belum familiar, segalanya memang nampak payah..  but if we keep practising,  everything gonna be fine.


Well,  before I start my struggling process.. (mungkin sampai lupa anak, lupa makan),  as usual, I'll update my blog because it's part of my hobby.  It's like healing my stress.  It's like a spa...  it's like a key resources,  it's like an alternative when I get offended with other sosial media... Wow!!.   Look like there's so many benefits by only having a blog!.  Hahahaha...



Nak cerita pasal tempat solat kat Perth ni...




As I said in my previous entry,  there is a washroom in  Citiplace Rest Centre, turns out they are also providing a room that we can use to pray.    Wow!!.  Such a good news for shopaholic out there, right??!!    You are now can spend the whole day  in the outlets nearby from Morning till the sun goes down!.   Wahahaha...  :P



Harbour Town
Ada ruang solat di sini - sila rujuk papan tanda 


Pix atas tu pulak kat Harbour Town...   Malaysian2 memang ramai shopping kat sini.  Kat situ pun ada sediakan bilik solat yang selesa siap dengan telekung dan tempat duduk wudhu yg selesa.

Ok see ya!.
Have a nice one!.


*first week.

2 comments:

  1. Betul Sam...kalau ada tempat solat senang hati...x de lah nk kna simpan botol dlm handbag,berkira2 wuduk dlm toilet yg tiada pili air,pastu cepat2 solat dlm fitting room.heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mumme - tertarik saya tentang "solat kat fitting room" tu. Pernah dengar tp tak pernah cuba.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...