Monday, March 20, 2017

Menemani Mertua Di Ladang Buah.... tetiba... (kisah seram)

Assalamualaikum....


Mentua ai suka buah-buahan segar..
so sepanjang beliau kat sini sempat la kami bawak ke pelbagai ladang buah2an...
Ai pun tumpang happy sebab boleh berpeleseran ke sana ke mari...
walau dalam kepala ni tak dapat lari dari memikirkan exam..

Dalam 2, 3 lokasi yang kami lawati, ada satu tu yang "ANEH"..
Ladang2 yang tak berapa aneh tak yah kongsikan kot..
Nanti korang terliur plak dengan buah2an yang masak ranum tu...
Tak sampai hati ai...  (cehhh konon).

Aneh??.
Aneh sebab........................   jeng jeng jeng.



krik... krik... krikk....

(diselang seli gendang P.Ramlee)..



Tak ada la misteri nusantara sangat pun sebenarnya....
Haha....  saja je buat suspen..
Mungkin salah teknikal sebab naik atas bukit kot..
sebab tu tertukar arah..   Nak pegi tempat lain,  tetiba sesat pulak ke lokasi lain..
biasa la benda2 ciptaan manusia mesti ada je kekurangan2nya..


Memang pun sebelum bertolak "Sistem Penentukedudukan Sejagat" (wahhh dasyat la tatabahasa BM Kak Mirror ni.. walau duduk Ostrolia... kah kah kah). ha'ah Sistem Penentu Kedudukan Sejagat tersebut telah dipasang dengan
alamat yang betul, siap dengan poskod... dan digantung berhadapan stering.  Lokasi impian ialah ladang buah2an plum nunnnnnnnn di atas bukit yang pernah kami pergi beberapa hari sebelumnya.
MIL nak pegi lagi sebab fresh buah2 kat situ.


Tapi perancangan Allah
lebih hebat dari perancangan manusia.. so... sampai atas perbukitan... suddenly...
mendalah tu dah tertukar ke lokasi lain pulak...  entah bila ia tertukar pun tak tau la pulak..
tangan IRP tersepak lantas tertekan punat kot.. lantas beliau tak mengaku.. kekeke...


Kami pun redho untuk shopim mopim je kat situ...
Malas dah nak patah balik... (ehhh macam la haku  yang drive pulak).
Sebenarnya sebab view dia pun cantik...
dan buah2an dia pun segar..
so.. baik shopping je kat situ
dari nyusah2kan IRP untuk mencari lokasi yang dah disorokkan
dek "bunian" tu... kekeke..
Gurau je k....
















Ai sempat bergurau dengan Mak Mentua ai...
"Baik2  Mak... jangan nanti sampai rumah....  buah2an ni bertukar jadi menda lain plak.."
(banyak naw baca majalah seram Kak Mirror ni gamaknya).






Tepek jugak la pix "menantu mithali" yang disnap sebelum bertolak ketika itu.
Abaikan kening ai yang kecik sebelah.  

6 comments:

  1. Fruit picking mmg best...lg best shopping products farm tu...rindunya dried strawberry yg x dihalwakan dgn gula...terbaik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terliur plak saya bila Mumme sebut dried strawberry.. nyum2. Hari tu beli dried cranberries.. not bad jugak, 2, 3 hari mkn dah abis.

      Delete
  2. Salam perkenalan Kak Mirror πŸ˜„..
    First time baca blog Kak Mirror, best x bosan 😍..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...