Tuesday, June 27, 2017

Akhirnya berjaya beraya dgn baju2 kurung!

"Sam kok tahan sejuk ya?".  Tegur kawan2 Indo masa perjumpaan raya haritu penuh tanda tanya sebab ai tak mengenakan jaket di kala suhu lebih kurang 14 C.

Pssttt!!.  Rahsianya udah diberitahu pada entry2 terdahulu dong!. Scroll them down plsss!.



Tema kami tahun ni kelabu asap.  Yes itu betul... tapi.. tidaklah  ai sengaja nak sama patern baju dgn my second daughter ni.  Ai oder lain utk beliau..  unfortunately dpt sama plak.  Redho sajalah... walau mamanya tros kelihatan rendang pulak dek ditenggelami anak yg semakin meninggi.


2nd day of Eid...

Second day pakai cotton yg ai labucikan aritu...  pun telah berjaya "tidak dijaketkan".  Agak2 gigil je.. tros berdiri2 bawah sinaran matahari.. 😃. . sbb kami potluck kat tepian sungai di mana matahari berbalam2 di celahan pohon2.



Kasut Mama je yg tak berganti taun ni.
Tapi alhamdulillah raya mama tetap ceria.



Anak sulong iolls pilih jubah hok pelik2 kaler gold  ni..
Nampak sesuai pulak utk beliau. Raya pertama pakai jubah kelabu sedondon dgn kami.



Sementara si adik "dipilihkan" dgn gaun soft purple ni.

Nota :  "dipilihkan oleh teman2 fb mama" masa Mama nak oder aritu.. sbb Mamanya tak fhm sgt dgn citarasa bebudak remaja skg.


Shasal malas nak bergambar.  Dah jumpa kawan2  tros leka bermain.




Susun juga kuih muih atas meja.. walau kdg2 habis dimakan sendiri.  Haha..



Ha'ah la... syaitan2 dah terlepas semula. Tak bestnyaa!.   Be careful kita ye. Tak mo raya2 tapi ngumpat org plak... nt penat2 posa tapi outcome mengecewakan plak.  Ok donedakwah!.  Kekeke.   Niteeeeee.. esok bebudak dah kembali ke sekolah.




4 comments:

  1. Selamat Hari Raya Aidilfitri Sam..

    Musim sejuk ke skrg ni..
    Wow bergaya di pagi raya ye Sam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CH - T.kasih ucapannya.

      Mostly raya kami kat sini jatuh time musim sejuk.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...