Friday, June 2, 2017

Menghilangkan Tompok Hitam Dengan Resepi Viral?

Pantang nampak benda viral terus nak buat ai ni.  Dari menu2 makanan sampailah rawatan kecantikan. Haha..
Itu ari... terpengaruh dgn testimoni2 netizen kat newsfeed punya pasal ... terus capai segala bahan2 kat dapur.   Difahamkan 3 bahan ni mampu meremajakan kulit dan menghilangkan tompok2 hitam   (Mereka yg kata.. bukan Ai ye).

Baru buat adunan ni sehari tros ai upload kat FB masa tu... dan berharap wajah bertukar jadi 24 tahun sbgmana yg diviralkan.  Apalah Makcik Sam ni kan?



Angkara post ai tu..  ada yg bagi komen positif.. dan tak kurang juga yg menakut2kan.. sebab bahan diguna berasaskan cuka,  takut berlaku alahan di muka.

So.. apa yg berlaku setelah pemakaian?.  Ada perubahan?.

Sepanjang posa ni.. baru sempat pakai 2 kali je. Result?.   Entahlah....  ok kot,  boleh la untuk orang yg dah tak berpeluang ke spa lagi macam ai ni.  Sekurang2nya boleh jd scrub.   Tapi untuk mengatakan yg tompok2 itam hilang kerana mendalah tu.. ianya tak adil pula...  (org lain mungkin iya). Mcm ai ni.. kalau pun tompok2 ilang atas faktor cuaca = sbb tak jumpa matahari dan cuaca Aussie yg dingin.


Pengunaan cuka memang agak menakutkan.. so bila genyeh2 halia tu pada wajah.. cara ai = hanya perlu tambahkan madu lebah pada "jeruk halia" yg kita dah buat tu dan cuka tu biar je terus dlm balang bersama baki2 halia yg selebihnya untuk hari2 yg lain.

Kulit dan wajah seseorang berbeza2.. so sebarang kemungkinan yg menakutkan adalah tanggungjawab sendiri.

Untuk resepi masker tersebut.. sila google.. because I am not the pioneer untuk idea ini.  Biarlah kita bagi credit kepada pencetus2 idea tersebut.  Anggap je ini sekadar testimoni dan "pengorbanan" dari ai.  (Sbb sanggup berkorban membuat ujikaji di wajah sendiri di saat ada yg takut2... kira pengorbanan la tu. Kekeke..).


nota  :   just my personal opinion.







2 comments:

  1. Rajinnya awak mencuba, saya juga liat jika bab2 gini, nasib baik sawo matang, x nmpak jeragat yg lebih sinonim dgn mereka berkulit putih, hi3

    ReplyDelete
  2. Umi - saya mmg suka bereksperimen especially untuk petua2 tradisional.. sbb nak tau sejauh mana keberkesannya sbgmana diwar2kan oleh netizen.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...